Napközben: A vásárlás gyorsasága

A szeptember 13-i adás tartalmából
 

Nyár végén, az ősz kezdetén még mindig sokan fognak lakásfelújításba, ám a fogyasztók nem mindig körültekintőek. Az egyik fogyasztó például csak kislétrával érte el ablakcsere után a több százezer forintos nyílászáró kilincsét, holott maga fogadta el korábban ezt a típust. Egy másik esetben 600 Ft-os alkatrészt építettek be kevesebb, mint egy óra alatt, mindezt 40.000 Ft-ért, egy harmadik ügyben pedig a fogyasztó által aláírt és tudomásul vett papír felmérési díjról is szólt, pedig azt a megrendelő maga végezte el korábban a cég felhívására. Mire kell odafigyelni lakásfelújítás során? Milyen problémák adódhatnak? Milyen jogai/kötelezettségei vannak a megrendelőnek és a kivitelezőnek?

Hallgassa meg!

Riporter: Gárdonyi Eszter
Vendég: Baranovszky György a FEOSZ elnöke, Sárvári Marcell a Házfórum főszerkesztője, Ebedli Gyula belsőépítész, designer

A gyorsaság mára az élet legtöbb területén felértékelődött. Vásárláskor az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb fizetési megoldás az egyérintéses, vagyis a PayPass. Az egyik legfejlettebb pénzforgalommal az európai államok közül Svédország rendelkezik. Az országban ötből négy vásárlás elektronikusan zajlik, a hat legnagyobb bankból öt pedig készpénz nélkül dolgozik, amikor csak lehet. Megindult itthon is a változás? Mennyire ragaszkodnak az emberek a készpénzhez? Milyen fiezetési lehetőslgek vannak? PayPass? NFC? Mi a jövő? Ki, miért választja az elektronikus fizetési módokat? Mennyire biztonságos ez módszer?

Hallgassa meg!

Riporter: Cseszregi Balázs
Vendég: MNB, Vizi Tamás VirPay ügyvezetője, , Tóth Vali londoni tudósító

“(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” címmel kezdett országjáró roadshowba a Magyar Rákellenes Liga. Felhívják a figyelmet a szűrések, az összefogás fontosságára, hogy minél kevesebb rákbeteg legyen az országban. Október ismét „rózsaszín hónap” azaz Pink Month lesz, amellyel a résztvevők a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Milyen szerepe van a hasonló kampányoknak a rák elleni küzdelemben? Mekkora szerepe van a szűréseknek a megelőzésben, gyógyításban? Mennyire veszik komolyan ezeket az emberek?

Hallgassa meg!

Riporter: Pilisy Csenge
Vendég: Rozványi Balázs Magyar Rákellenes Liga elnöke, Fizel Zoltán, a Pink Month főszervezője

A miskolci városi kórházban Holt tenger klíma- fényfürdő kezelés áll azon betegek rendelkezésére, akik eddig nem tudták gyógyittatni ekcémájukat, és más egyéb gyógyíthatatlannak minősített bőr betegségüket. Mi az ekcéma? Milyen típusai vannak? Milyen okai vannak? Megelőzhető-e valahogyan? Miként gyógyítható?

Hallgassa meg!

Riporter: B.Tóth Erika
Vendég: Dr. Nagy Éva bőrgyógyász, prof Emeritus, dr Hunyady János klinikai immunológus

Olvasson tovább