×

Egyéb

Napközben: Támadnak a darazsak

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

Új, egyedülálló fővárosi programot dolgoztak ki a munka és a magánélet összehangolására, a cél a családok számára egy élhető környezet kialakítása. Pályázni szeptember 20-áig lehet. A Családbarát Vállalkozás lényege, a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, és a vállalkozás szolgáltatásainak a családok igényeihez való igazítása. Utóbbi kiterjedhet a nyitvatartási időkre, a gyerekek számára biztosított játszóhelyek kialakítására, az épületek akadálymentesítésére, babakocsival való megközelítési lehetőségeinek újragondolására. Hogyan lehet megkönnyíteni az új programmal a dolgozó családok mindennapjait, és mi az, amitől valóban jól működhet egy ilyen rendszer?

Hallgassa meg!

Képzés indult a már külföldön született fiatalok magyar identitásának erősítésére, amit a nyári utazások rokonlátogatásai csak erősítenek. A program alapja az a nyugati magyar fiatal generáció körében tapasztalható igény, hogy felmenőik származási országával kapcsolatba lépve családjuk múltját, illetve saját identitásukat jobban megértsék. Első-, Másod-, harmad-, negyed- és ötödgenerációs fiatalokról van szó, akik angolul beszélnek, ám valamennyien büszkék magyar származásukra. Hogyan lehet erősíteni a magyar identitást a már külföldön született fiataloknál, és miről szól a program?

Hallgassa meg!

Támadnak a darazsak. Nyáron alig lehetett kiülni a kertekbe, az az ember érzése, hogy egyre többen vannak és egyre agresszívabbak. Lassan már nem piaci légyről, hanem piaci darázsról beszélünk. A laikus pedig nem is nagyon tudja, hogy mi a különbség a darazsak és a méhek között, ám a darázscsípés komoly gondokat is okozhat. Hogyan lehet őket megkülönböztetni őket a méhektől, és miért érezzük egyre kellemetlenebbnek a darazsak közelségét?

Hallgassa meg!

A közelgő őszi, heves viharok miatt egyre többen gondolkodnak azon, hogy a házukra villámhárítót helyezzenek. Ez bizonyos esetekben kötelező is, a károk megelőzésére. Mikor, milyen épületeknél kötelező és javasolt a védelem, milyen volt a nyár villámcsapás okozta károk szempontjából, milyen biztosítások vannak villámkárokra, milyen változások vannak ebben, és mi a teendő viharok idején az elektromos berendezéseinkkel?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 12., kedd, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza 

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább