×

Egyéb

Napközben a nagyszülők világnapjáról

A szeptember 8-i adás tartalmából.
 

Kényeztetik az unokákat, vigyáznak rájuk, besegítenek a gyermekek nevelésében, vagy éppen hétköznapokban. Sok kisgyermekes család nehezen boldogulna a nagyszülők segítsége nélkül és az idős emberek is úgy érzik fontos részei a családnak. De milyen, ha az unokák távol élnek és hogyan lehet az esetleges generációs konfliktusokat kezelni? Szeptember elején volt a nagyszülők világnapja – milyen szerep hárul rájuk ma a 21. században? Erről beszélünk 9 óra után.

Hallgassa meg!

Az iskolai és egyetemi év elindulása után a sok könyvtárban megnő a beiratkozók száma. Milyen elvárások vannak ma egy modern szolgáltatásokat nyújtó könyvtárral szemben? Olvasótér vagy közösségi hely? Miért járunk könyvtárba és egyáltalán mit és mennyit olvasunk? Könyvtár és olvasás ma. Ezzel foglalkozunk fél 10-től.

Hallgassa meg!

Poloskainvázió van. Hazánk egyes területein már most nagy számban repülnek be a lakásokba, házakba a poloskák. Ilyenkor még a lámpafény vonzza őket, az őszi hideg beköszöntével tömegesen igyekeznek búvóhelyet találni. De hogyan lehet a rovarok ellen védekezni? Erről beszélünk 10 óra után.

Hallgassa meg!

Fél 11-kor pedig jön kertészeti félóránk, Bozsik gazda helyett ezúttal Váradi Éva kertészmérnök várja az önök kérdései. Tartsanak velünk.

Napközben – Kossuth – szeptember 8., péntek, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza 

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább