Napközben: Egyre többen keresnek takarítót a lakásukba

A szeptember 5-i adás tartalmából
 

Vérfagyasztó lesz, amit mondok, készüljenek fel. Lakógyűlés. Kinek nincsenek élményei az előremutató, konstruktív párbeszédről, egymás könnyű megértéséről, a nehézségek gyors és fájdalommentes elsimításáról? Vagy mégsem? Önöknek milyen élményeik vannak? Vajon mit tehet egy közös képviselő és mit nem? Vajon kit érdemes választani? egy lakót? Egy lakó ismerősét? vagy talán egy céget, amelyik sosem járt még a házunkban? Mit tehet és mit nem a közös képviselő? utánajárunk a társasházi kérdéseknek.

Hallgassa meg!

Egyre többen keresnek takarítót a lakásukba. Egy időben rengeteg Erdélyből érkező asszony vállalt efféle munkát, ma mintha csökkenne ez az arány. Mit tapasztal egy takarító, aki sokfelé jár, sokféle házban dolgozik; és a házigazda, aki valami alapján választ, mérlegel, értékel, dönt – és persze fizet. Honnan tudjuk, hogy egy takarítót egyedül is otthon hagyhatunk a lakásban?

Hallgassa meg!

Jó napot kívánok, XY-nal beszélek? Igen. Mielőtt feltennék néhány kérdést, egyeztetnem kell az adatait. Bocsánat, de ön hívott engem, miért adnám meg az adataimat? Ezek szerint nem kíván válaszolni? De hiszen azt sem tudom, miről van szó. Azt sajnos adategyeztetés előtt nem mondhatom meg. Ez esetben viszonthallásra. Telefonos felmérések, reklámok és ügyfélszolgálatok – a beszélgetés rögzítése, a végtelen várakozás. Gyorsan kiderítjük, miért zajlik úgy, ahogy, egy-egy telefonos ügylet.

Hallgassa meg!

Két hónappal ezelőtt egy délvidéki utazáson majdnem buszbaleset történt, mert nem volt megfelelő állapotban a busz. Nem sokkal utána ugyanannak az utazási irodának egy másik busza is lerobbant. Az utasok kártérítést követelnek. Korábban a Szombat Délelőtt és a Napközben is foglalkozott a témával, az ügy azóta a békéltető testület elé került. Folytatjuk és talán lezárjuk a történetet; miközben reméljük a legjobbakat.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 5., kedd, 9.00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Süveges Gergő

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább