Napközben: Összefogás az állatkínzás ellen

A szeptember 1-jei adás tartalmából
 

Álhírek a neten
Az elmúlt napokban szélvész gyorsasággal terjednek brutális címmel megkomponált álhírek a legnépszerűbb közösségi oldalon. Az erőszakkal, halállal és lövöldözéssel “viccelődő” cikkek írója valós személyek képeivel, és hivatalos pécsi szervek nevével él vissza. A lendületéből mit sem vesztő álhírgyártó 2017 májusa óta készíti a meghökkentőbbnél meghökkentőbb tartalmú hamis híreket. Vicc vagy bűncselekmény? Ki és miért gyárt álhíreket, milyen veszélyei vannak ennek a cselekménynek, büntethető e az álhírek gyártója? Hogyan ellenőrizhetjük az interneten megjelenő írások valódiságát?

Riporter: Zsoldos László
Vendégek: Tófalvy Tamás Közösségiháló kutató, Ormós Zoltán internet jogász, dr. Káplár Mátyás pszichológus

Hallgassa meg!

Lovas terápia

Országos lovasterápiás szolgáltatási hálózat segítheti a fogyatékkal élő, egészségkárosodott gyermekek és felnőttek fejlesztését, rehabilitációját.
A különböző terápiás módszerek eredményesen alkalmazhatók a tanulásban akadályozott, értelmileg sérült, autizmussal élő, hiperaktív, vagy mozgássérült gyermekek fejlesztésében.
Milyen esetekben segíthet a hippoterápia, a gyógypedagógiai célú lovaglás, vagy a pszichoterápia, miként találhatják meg az érintettek a legmegfelelőbb módszert és a szakembereket?

Vendég: Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás Központ vezetője, a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány ügyvezető alelnöke
Kissné Hatvani Erika lovasterapeuta
A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola igazgatója
Kardos Edina pszichológus, lovas pszichoterapeuta

Hallgassa meg!

Összefogás az állatkínzás ellen

Civil kezdeményezéssel szigorítanának az állatkínzás elleni törvényen, Kaposváron is működik két aláírásgyűjtő pont. Az aktivisták célja, hogy tényleges szabadságvesztéssel sújtsák a gerinces állatokat megkínzókat. Tavaly mindössze három állatkínzással összefüggő eset került a Kaposvári Törvényszék elé. Évente néhány ilyen ügyet tárgyalnak a megyében, s a kiszabott büntetések általában felfüggesztett szabadságvesztést jelentenek. Mi számít állatkínzásnak, mire elég a civil kezdeményezés, eléri e a hatását egy esetleges törvénymódosítás?

Riporter: Zsoldos László
Vendégek: Szilágyi István Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke, Dr.Metzger Szilvia jogász

Hallgassa meg!

Bozsik gazda

Szőlő, must, bor, mustgáz, baleset megelőzés

Örökbefogadott Állatok Napja
Egyed Krisztina főszervező

Napközben – Kossuth – szeptember 1., péntek, 9.00

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Banner Géza
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább