Egyéb

Napközben: Vajhiány van Európában

Az augusztus 31-i adás tartalmából
 

Vajhiány van Európában, amely már az árakban is meglátszik, egyes termékek 30-50 százalékkal is drágultak. Miért alakult ez ki, mi várható, és mit jelenthet ez a mindennapokban? Beszélünk a régi dilemmáról is: vajat vagy inkább margarint használjunk?

Hallgassa meg!

Főúr fizetek! Vagy nem. Koszos pohár, hosszú várakozás és túlszámlázás. Felszolgálás anomáliái, avagy mit várhatunk el vendégként a pincértől? Mikor és hová fordulhatunk panasszal és milyen a jó pincér? Győrött most hirdették ki a legjobb pincér verseny eredményét.

Hallgassa meg!

Szeptember 2-tól a korábbinál több vonat közlekedik a Bakony vasúti szakaszán. Ismét népszerű lehet a kirándulók körében a festői szépségű, műemlékileg védett Bakonyon áthaladó Győr- Veszprém vonalszakasz. Korábban gyakori probléma volt, hogy bár a turisták szívesen kirándultak volna a Bakonyba vonattal is, de a menetrend ez szinte lehetetlenné tett.

Hallgassa meg!

Egy most megjelent felmérés szerint enyhén csökkent a munkabalesetek száma, de nőtt a halálos kimenetelűeké az első félévben. A legtöbb baleset a fővárosban történt. Mi az oka a munkahelyi baleseteknek? Mely szakmák a legveszélyesebbek? Mennyire tartják be a cégek és a munkavállalók a munkavédelmi előírásokat?

Hallgassa meg!

 

Napközben – Kossuth – augusztus 31., csütörtök, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább