Rádiószínház az egész világ - Hajmeresztő, szívmelengető történetek

Izgalmas bemutatóval várja a Kossuth rádió az irodalomkedvelő hallgatókat, Lackfi János Három a magyar igazság című sorozata szerepel a műsoron. A fiataloknak a családi sávban Fekete István Kele című művével kedveskednek augusztus 28. és szeptember 3. között!
 

A délutáni Rádiószínház új premierje Lackfi János tavaly bemutatott Milyenek a magyarok? és Milyenek még a magyarok? műveinek folytatása a Három a magyar igazság-hajmeresztő történetek. A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar: abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza.”

A művet négy ismert színész felolvasásában halljuk: Bertalan Ágnes, Epres Attila, Katona László és Kálid Artúr alakítja a megszólaló szereplőket. Az olykor morbidba hajló, merész fantáziával megírt részek egyenként 3-6 történetből állnak. A narrátor nézőpontja ezúttal is ironikus és társadalombíráló.  A szöveg minden ízében ott bujkáló humor nem leplezi egészen, hogy az írás személyes félelmeket-fájdalmakat is érint (Kossuth rádió augusztus 28. hétfő-szeptember 1. péntek  13.05.)  A Családi sáv igényes kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az esti mese mellett érdemes meghallgatni péntek este kezdődő és egész hétvégén átívelő Fekete István: Kele című regényéből készült ifjúsági hangjátéksorozatot. A megsebesült és így új barátokra talált gólya magával ragadó története minden korosztály érdeklődésére számot tarthat (szeptember 1 péntek –szeptember 3. vasárnap 19.30).
Kele
Vasárnap hajnalban az éjszakai Rádiószínház irodalomtörténeti adalékokkal fűszerezett összeállítást tűzött műsorára Kaffka Margit és Bauer Ervin életéből.  „Érdekes házasságkötés történt kedden délben a szegedi anyakönyvi hivatalban. Kaffka Margit, az országos nevű írónő, budapesti polgári leányiskolai tanítónő diszpenzációval megesküdött Bauer Ervin szigorlóorvossal, Balázs Béla író és Bauer Hilda volt szegedi nyelvtanárnő öccsével. Bauer Ervint Szegedre hívták fegyveres szolgálattételre és mielőtt innen a harctérre indulna, házasságot kötött menyasszonyával”– állt a házasságkötési hír a Szegedi Híradó 1914. augusztus 20-ai számában (szeptember 2., szombat 1.03).

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább