Napközben: Ingyenes lesz a nyelvvizsga

Az augusztus 24-i adás tartalmából
 

Ingyenes lesz a nyelvvizsga – a nemzetközi statisztikák torzítanak vagy valóban gyenge nyelvtanulók a magyarok?
A szeptember elsején kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy ingyenesen nyelvvizsgázhatnak a diákok. Az állam 34.500 forintig téríti meg a tanulók vizsgadíját. Ez is egy újabb intézkedés, ami azt segíti, hogy a magyarok legendásan rossz idegennyelv-tudása javuljon. De vajon min múlik, hogy ez a rossz kép még mindig él bennünk? Valóban annyira rossz nyelvtanulók vagyunk mi, magyarok? Válaszok a Napközben című műsorban csütörtökön reggel 09.00 órától.
Riporter: Bicsák Eszter, Toldi Szabolcs
Vendég:
Tóth Katalin vezetőtanár (angol)
Szalai Nóra, az 5perc angol fejlesztője

A sikeres második karrier – avagy hatvanon túl is van újrakezdés
Aktívak és nyugdíjasok – ők azok, akik rövid pihenő után úgy érezték, nem teljes az életük, ha nem térnek vissza a munkába. Hány évesen és miként kezdenek új karriert az eredeti hivatásuktól visszavonulók? Nyugdíjasok és fiatal ötvenesek, hatvanasok, akik váltani szeretnének, és mernek is váltani. Sikertörténetek a második karrierről csütörtök délelőtt fél tíztől a Napközben adásában.
Riporter: B. Tóth Erika, Toldi Szabolcs
Vendég:
Szalay Csaba coach
Koczka Terézia coach

Hallgassa meg!


Idős sport „óriások”
Az átlag sportkedvelő ámulva nézte a budapesti Masters Világbajnokság szépkorú indulóit, hetven, nyolcvan, olykor kilencven év feletti sportolók mérték össze teljesítményüket, versenyeztek, hogy ki a gyorsabb, kitartóbb. Vajon hány éves korig folytatható az aktív sport, meddig fejleszthető az izomzat, őrizhető meg a csontok rugalmassága? Az eredmények a fontosak vagy a mozgás öröme? Válaszok a legendás sportriportertől és a teljesítménydiagnosztikát szem előtt tartó szakembertől csütörtökön délelőtt 10 óra után a Napközben műsorában.
Riporter: Virányi Zsolt
Vendég:
Novotny Zoltán sportriporter
Erdélyi Nándor, az Ensport alapítója

Hallgassa meg!


Zarándoklat a gyermekre várókért
Zarándoklat Földön, vízen, levegőben – mondhatnánk jelképesen az augusztus 26-án, szombaton a Kárpát-medence számos pontján kezdődő zarándoklatról. A Mária Út Egyesület rendezvényéhez Bakonybélen, Celldömölkön, Budapesten, Budakeszin, Esztergomban, Szentegyházán, Kamocsán lehet csatlakozni. Idén a gyermekeket várókért imádkoznak, és indulnak útnak a zarándokok, hogy megkezdjék vagy folytassák az utat, ami változást hozhat az életükben. Rendhagyó hétvégi programajánló a Napközben műsorában csütörtökön délelőtt, fél 11 után.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 24., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Mucsányi Marianna
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább