Vasárnapi újság: Szent István ünnepe

Az augusztus 20-i adás tartalmából

Nemzeti lét vagy kommunizmus? Az 1943 augusztusában megtartott szárszói konferencia történelmi jelentőségű eseménnyé vált. A Soli Deo Gloria Szövetségének országos összejövetele a háború elvesztésének tudatában a jövő teendőin, az ország előtt álló válaszúton gondolkodott. Miként képzelték hazánk társadalmi berendezkedését a népi és miként az urbánus írók? Mit várhat a mai Magyarország a megújuló szárszói tanácskozástól? A múlt eseményeiről Földváriné Kiss Réka történész, a jövendő lehetőségeiről Zsengellér József a Károli Gáspár református egyetem rektor-helyettese mondja el gondolatait.

Hallgassa meg!

 

Levelünk megírtuk, de még nem tudni, mit tartalmaz. Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárások jogalapja is vitatható, mint ahogy a magyar kormány ezeket vitatja is. Mit tudhatunk a levélváltásról, ha sem a bizottság, sem a kormány nem hozta nyilvánosságra tartalmát? Tóth Norbert nemzetközi jogász úgy gondolja, az ügyek majd a bíróságon dőlnek el, miközben úgy tűnik, a Bizottság nehezen találhat jogi alapot észrevételeihez.

Hallgassa meg!

 

Szent István ünnepe. Eseményekről, rendezvényekről és szent királyunk hagyatékáról beszélgetünk Hidvégi Balázzsal a FIDESZ kommunikációs igazgatójával. Megkérdezzük azt is, hogy ismét számítani kell-e az ünnepet megzavaró csoportokra?

Szent Korona a felhők között. Mede Ferenc felvidéki magyar vállalkozó álmodta meg és augusztus 20.-án Debrecenben két alkalommal is bemutatót tart a Szent Koronát formázó hőlégballon tulajdonosa. Kassai születésű honfitársunk úgy véli, aki gúnyolódik az államalapítás egyik szimbólumán, még nem érett arra, hogy megértse jelentőségét, a világ magyarságát nemzetként meghatározó lelkiségét.

Hallgassa meg!

 

Magyarország az Unióban, az Unió Európában. Egy ENSZ-tanulmány szerint 2050-ig közel másfél milliárd migránst kellene befogadjon az Unió ahhoz, hogy fenntartható maradjon a munkaképes lakosság és a nyugdíjasok aránya. Ám ha ez megtörténne, az európai őslakosság kisebbséggé válna saját kontinensén. Esélyeink a V4-ek közösségében és Európa színe változásai. Erről mondja el véleményét Schmidt Mária történész.

Hallgassa meg!

 

Eger csillagai. 50 esztendővel ezelőtt készült el az a történelmi film, amelynek üzenete ma is éppúgy aktuális, mint fél évszázaddal ezelőtt: összefogás és bátor kitartás a magyarság megmaradásának záloga.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – augusztus 20., vasárnap, 6:00

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább