×

Egyéb

Napközben a hazai csapvízről

Az augusztus 21-i adás tartalmából.
 

Kevesen tudják, hogy hazánkban működnek önsegélyező pénztárak, ráadásul az állam adókedvezménnyel támogatja a tagjait. Mik is ezek a pénztárak? Mire jár adókedvezmény? Mire lehet elkölteni a gyűjtött, támogatott pénzünket?

Hallgassa meg!

A hazai csapvíz kiváló. Egyöntetűen ezt állítják a vízügyi szakemberek. De vajon mi, fogyasztók, milyennek tapasztaljuk a vezetékes víz minőségét? Hogyan mérhető a csapvíz minősége? Az ország különböző térségeiben hogyan kerül a vezetékekbe az ivóvíz?

Hallgassa meg!

Permetezés esetén értesíteni kell a szomszédokat, egyébként büntethet a hatóság. A kiskertekben néha annyi mérget szórnak ki a tulajdonosok, amennyi egy nagygazdaságnak is elegendő lenne. Így aztán joggal várható el, hogy a permetezésről értesítsék a szomszédokat, és az is jó lenne, ha mindenki csak a saját kertjét vegyszerezné. Nagy szélben ez kivihetetlen, így kéretlenül is kaphatunk a méreganyagokból. Ám ha problémánk van, a hatóságoktól várhatunk segítséget.

Hallgassa meg!

Egyre több a rovarcsípés és egyre nagyobb problémákat okoz. Már a kalcium sem az igazi… A világ különböző tájairól érkeznek hazánkba küldemények, emberek, ezekkel együtt sohasem látott rovarok. Ezek csípéseire akár váratlanul hevesen is reagálhat a szervezetünk. Mit tegyünk első ámulatunkban, amikor azt is halljuk, hogy a kalcium sem megfelelő az allergiás reakciókra?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 21., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább