×

Egyéb

Közelről az emberi bőr és annak változásai

Az augusztus 17-i adás tartalmából
 

Újabb ősi szöveggel gyűlik meg a tudósok, rajongók és amatőr írásfejtők baja. Évek óta próbálják megfejteni egy furcsa, Spanyolországban talált kőoszlop feliratait, a próbálkozás azonban mind ez idáig nem vezetett eredményre. Az egész írás nyelvészetileg összevisszaságnak tűnik. Az absztrakt ábrák mellett spanyol, görög, délarab és ibériai íráselemek is azonosíthatóak a kőoszlopon. Lehet-e minden ősi írást értelmezni? Milyen jegyek árulkodnak arról, hogy titkos írással készült-e egy ősi szöveg? Hány ilyen felirat, jegyzet, kódex lehet világszerte?

Hallgassa meg!

Percenként mintegy 40 ezer bőrpikkely válik le rólunk. Ez napi 10 grammot jelent. Egészséges szervezet esetén ez láthatatlan, észrevehetetlen folyamat. A bőrünk legkiterjedtebb érzékszervünk hallani is képes. Ezúttal fókuszban a bőr változása, az öregedés során megjelenő képletek…

Hallgassa meg!

A tréningeken nem ülsz lóra, a ló eszköz, tükör és segít megoldani azokat a nehézségeket, kihívásokat, amikkel a mindennapokban küzdünk:. akár a munkádban, akár a magánéletben – ezt vallja a speciális lovas terápiáról Udvarhelyi Hajni.

Hallgassa meg!

Már nem Róma diszponál a világ egyik legjelentősebb történelmi műemléke felett: óriási régészeti park része lesz jövő évtől a Colosseum.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – Augusztus 17., csütörtök, 15:35

Szerkesztő: Nánási Gabriella
Műsorvezető: Kránitz Balázs
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Toman Sándor
Munkatárs: Rozbora Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább