Mikrofonpróba - Műsorvezetői tehetségkutató a Bartók Rádióban!

A győztes fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítheti tudását. Jelentkezési határidő: szeptember 22.!

A mikrofon előtt érzed magad igazán elemedben? Le tudod bilincselni a hallgatóságodat? Szenvedélyed a kultúra, a komolyzene, és vágyad, hogy munkáddal a társadalom számára fontos értékeket közvetíts? Vonz a rádiózás? Ha a fenti kérdésekre igen a válaszod, és szívesen kipróbálnád magad, itt a lehetőség, a Bartók Rádió ugyanis műsorvezetőket keres.

Nálunk fontos, hogy magadénak érezd a közszolgálati média erényeit, megbízható és alapos legyél, rajongj a komolyzenéért, és természetesen az, hogy szeresd, amit csinálsz! Előzetes tapasztalat nem hátrány, de nem is kötelező! Ha úgy érzed, alkalmas vagy a feladatra, életkorod 23 és 40 év közötti, küldd el jelentkezésedet: egy fényképes életrajzot és egy maximum 3 perc időtartamú bemutatkozó hanganyagot a

mikrofonproba@mtva.hu címre.

(Az e-mail mérete nem haladhatja meg a 20 MB-ot)

A jelentkezés határidő: szeptember 22., éjfél.

A 10 legjobb pályázó ősszel a Bartók Rádió élő műsorfolyamában mérheti össze tudását több fordulóban, és közülük szakmai zsűri választja ki a döntőbe jutókat. A döntőben a rádióhallgatók szavaznak arról, hogy ki lesz a győztes. A nyertes műsorvezető fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítheti tudását.

Mikrofonpróba 2017 – Szabályzat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (1037 Budapest, Kunigunda útja 64., MTVA) „Mikrofonpróba” név alatt műsorvezetői tehetségkutatót indít.

A jelen dokumentum a 2017. évi Mikrofonpróba jelentkezési és kiválasztási szabályzatát tartalmazza.

I. JELENTKEZÉS:

A szervezők szándéka értelmében a Mikrofonpróbára az 1977. január 1. és 1994. október 30. között született, a közszolgálati média erényeit magáénak érző, megbízható és alapos, a komolyzenéért rajongó, munkáját szerető jelentkezőket várnak. Előzetes médiatapasztalat nem hátrány, de nem is kötelező. Jelentkezni fényképes életrajzzal és egy maximum 3 perc időtartamú bemutatkozó hanganyaggal lehet a mikrofonproba@mtva.hu címre. (Az e-mail mérete nem haladhatja meg a 20 MB-ot.) A jelentkezési határidő: szeptember 22., éjfél.

II. MENETREND, FELADATOK:

II.1. A jelentkezők közül a jelölteket a szervezők választják ki legkésőbb 2017. szeptember 25-én. (Legfeljebb tíz jelölt választható, kerülhet adásba).

A verseny három fordulóból áll (elődöntő, középdöntő, döntő).

II.2. Elődöntő: a tíz kiválasztott jelölt okt. 9,10,11,12,13,16,17,18,19,20 – én a Muzsikáló délelőtt műsorát élőben vezeti 10.00-11.49-ig.

Az elődöntő lehetséges feladatai:

–          6.45-től 10.00-ig az élő adás helyszínen történő követése, felkészülés a műsorvezetésre,

–          rövid bemutatkozás,

–          a versenyző egy választott, kedvenc zenéjének konferálása,

–          a 3 nappal az élő adás előtt megkapott adásmenet alapján a versenyzőnek fel kell készülnie a zeneművekből és azok előadóiból a fel-, lekonferáláshoz,

–          a délelőtti játék levezetése,

–          két kulturális hír bemondása és az egyikhez zenei javaslattétel,

–          ötperces interjú a mellette ülő bartókos műsorvezetővel élőben: bármit kérdezhet tőle a munkájával kapcsolatban, ami érdekli, amit tudni szeretne,

–          műsor végén „kortes beszéd” 1 percben az elköszönés előtt; miért őt támogassák a hallgatók

A tíz jelölt közül a Bartók Rádió műsorvezetőiből és szerkesztőiből álló szakmai zsűri döntését követően négy jelölt jut a középdöntőbe.

II.3 Középdöntő: A négy továbbjutott jelölt okt. 24., 25., 26., 27-én a Muzsikáló reggel első óráját, 6.00-tól 7.00-óráig felvételről, majd a Muzsikáló délelőtt műsorát élőben vezeti 9.00-től 11.49-ig

A középdöntő lehetséges feladatai:

– bármely feladat az elődöntő feladatai közül

–          az első óra műsorvezetői szövegének rögzítése stúdióban az élő műsorvezetést megelőző

napok valamelyikén, egyeztetett időpontban. (Másnap ez kerül adásba reggel 6.00 és 7.00

között, felvételről.),

–          „koncertközvetítés” (élő közvetítés imitálása a középdöntő hetének estéin, az így elkészült felvételek rövid részleteit a középdöntő utolsó napján, 27-én kerülnek adásba a Muzsikáló délután adásában),

–          az egyik aznap esti Bartók-rádióműsor ajánlása 3 percben és/vagy egy aznap esti komolyzenei hangverseny ajánlása 3 percben,

–          élő telefonos interjú

II.4 A négy jelölt közül a 3 tagú szakmai zsűri döntését követően két jelölt jut a döntőbe (napja: október 30.)

II.5 Döntő: a teljes Muzsikáló reggel és délelőtt élő adását (7.00-11.49) a két döntős együtt, felváltva vezeti, a stúdióban a munkát a szerkesztő koordinálja

A döntő lehetséges feladatai:

–  Az elődöntő és a középdöntő feladatai közül bármelyik

– váratlan helyzetek kezelése

III. A NYERTESEK KIVÁLASZTÁSA:

III. 1. A nyertesek kiválasztása részben a közönség szavazatai, részben a szakmai grémium döntése alapján történik.

– Az elődöntőben a Bartók Rádió szerkesztőiből és műsorvezetőiből álló szakmai zsűri dönt a középdöntőbe jutó versenyzőkről.

– A középdöntőben a szervezők által felkért 3 fős szakmai zsűri dönt a két döntőbe jutó jelöltről.

– A döntőben a legtöbb közönségszavazatot kapó jelölt lesz a győztes.

III. 2. A közönség a jelöltekre 2017. október 30-án SMS-ben szavazhat a 06-30-303-0160 nem emelt díjas telefonszámon. (Továbbiakban: Szavazó)

III. 3. Szavazás menete:
Szavazni csak az élő adás időtartama alatt lehet október 30-án, 7.00-től 11.49-ig.

III. 4. Biztonsági szűrés:
A műsor idején egy telefonszámról csak egy érvényes szavazat adható le.

II. 5. A szavazatokat a szervezők közjegyző jelenlétében összesítik, és az eredményt – közjegyzői hitelesítést követően – a díjátadó műsorig (2017. október 30. 15 óráig) zártan kezelik.

IV. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES:

IV. 1. A nyeremény:

A nyertes lehetőséget kap rá, hogy műsorvezetőként fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítse tudását.

IV.2. A nyertes definiálása:

Nyertesként azonosítja az MTVA azt a jelöltet, aki a döntőben a legtöbb érvényes szavazatot kapta.

IV.3. A nyertes értesítése:

A nyertest a szervezők a Muzsikáló délután élő adásában nevezik meg 2017. október 30-án. A nyertest e-mailben is értesítik.

V. ADATKEZELÉS:

V.1. A tehetségkutatóra jelentkező a bemutatkozó hanganyag, illetve az önéletrajz I. pont szerinti (a mikrofonproba@mtva.hu címre történő) elküldésével

–          kinyilvánítja, hogy megismerte, elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az MTVA weboldalán olvasható Adatvédelmi Szabályzatot (http://www.mtva.hu/wp-content/uploads/sites/17/2017/05/MTVA_ADATVEDELMI_SZABALYZAT.pdf), és vállalja, hogy betartja az abban foglaltakat, valamint

–          hozzájárul, hogy adatait az MTVA a tehetségkutatón való részvételéhez szükséges mértékben és ideig kezelje.

V.2. Az SMS-ben történt szavazáshoz személyes adatot nem kell megadni.

V.3. A Jelentkező az MTVA-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését; írásban kérheti adatai törlését a nyilvántartásból a következő címen: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.).

Az adatkezelés jogalapja a Jelentkező, ill. a Szavazó engedélye: őket az adatkezeléssel kapcsolatos jogok az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint illetik meg.

Az MTVA adatkezelési nyilatkozata itt található. (http://www.mtva.hu/jogi-es-adatvedelmi-nyilatkozat/

VI. VEGYES RENDELKEZÉSEK:

Szervezők fenntartják a jogot, hogy a jelen Szabályzatban foglalt feltételeket akár annak időtartama alatt egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse. A Szabályzat módosításait, illetve esetleges megszüntetését megelőzően a szervezők közzéteszik a fent írt weboldalon. A szervezők bármely, a Mikrofonpróbával kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban jogi úton eljárás nem kezdeményezhető.

Budapest, 2017. szeptember 20.

Jelentkezz! Várunk a Mikrofonpróbára, és a Bartók Rádió csapatába!

Tovább a Bartók Rádió oldalára >>>

Olvasson tovább