Napközben: Szünidei novellaíró pályázatot hirdetett a Budapesti Történeti Múzeum

Az augusztus 11-i adás tartalmából
 

– Óriási az igény a pszichiátriai gondozottak körében a pár éve engedélyezett támogatott lakhatási szolgáltatás, amellyel a betegek biztonságos és otthonos környezetben, egyéni bánásmóddal és szeretetteljes, gondoskodó légkörben élhetik az életüket. Ezen szociális intézmények a korában ismert lakóotthonok „utódai”. A szociális törvény szerint 2014. óta hozható létre ez a szolgáltatás hazánkban, de hiába a lelkes szakemberek, a működtetés számos gondba ütközik. Mit jelent a lakhatási szolgáltatás, milyen igény van rá, és mely problémákba ütközik ezeknek az otthonoknak működtetése?

Hallgassa meg!

– Számos nyári tánctábor indul augusztusban is, de olyan népszerű ez a mozgás, hogy már a régóta meghirdetett nyári kurzusok is beteltek. A különleges sportnak számos jótékony hatása van, közösséget épít, gyógyít, vagy például levezeti a stresszt, sokak szerint receptre kellene felírni. Milyen nyári lehetőségeket kínál a tánc, hogyan gyógyít, és miként lehet teljesebb az életünk vele?

Hallgassa meg!

– A 100 hektáros Zánkai Erzsébet-tábor területén lévő zánkafürdői vasútállomást a közelben lakó helyi nyaralók is használták eddig, ám nemrég lezárták az odavezető utat. Mivel sokan kihasználták, hogy itt leszállva, és így megközelítve ingyen használták a tábor létesítményeit, érthető az intézkedés, ám a közelben élő lakók, nyaralók, gyerekek és idős emberek, azóta a vasúti síneken botorkálhatnak csak haza, amely rendkívül balesetveszélyes. Vajon kié egy magánterületen lévő vasúti állomás, ki zárhatja le az odavezető utat, és szabad-e a vasúti síneken kóborolniuk az embereknek?

Hallgassa meg!

– Szünidei novellaíró pályázatot hirdetett a Budapesti Történeti Múzeum, aktuális kiállításához kapcsolódva. A gyerekek augusztus 15-ig még jelentkezhetnek, a tárlat tárgyaihoz kapcsolódó történeteikkel. Mennyire vonzó szünidei program a novellaírás a gyerekeknek, és hogyan kell hozzákezdeni egy ilyen íráshoz?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 14., hétfő, 9.00

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább