×

Domovina: A lakosságcserére emlékeztek Pitvaroson

Az augusztus 14-i adás tartalmából.

Elhunyt egykori kollégánk Fodor Dezső, operatőr
Szerdán vettünk végső búcsút Fodor Dezsőtől, egykori kollégánktól, aki életének 70. évében július 23-án hunyt el. Dezső bácsi – ahogy sokan hívtuk az utóbbi években – a kamera túloldalán állt. 1974-től volt a Magyar Televíziónál. Szerkesztőségünk megalakulásánál már a szegedi stúdióban dolgozott, mint operatőr, majd 2010-es nyugdíjba vonulásáig vezetőoperatőr. Alkotásaival szerkesztőségünk archívumát is állandó értékekkel gyarapította. Emlékét megőrizzük!

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Fodor Balázs
vágó: Násztor Róbert

A lakosságcserére emlékeztek Pitvaroson
Június 24-én a csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából Pitvaros Község Önkormányzata és a Pitvarosi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat emléknapot szervezett. A rendezvényen a pitvarosiakon kívül részt vettek más magyarországi, s ahogy következő riportunkból is kiderül, szlovákiai vendégek is.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szögi Lackó
vágó: Raffai Csongor

Tótkomlóson augusztus elején emlékeztek meg a lakosságcseréről
Tótkomlós Város Önkormányzata és a Békés Megyei Önkormányzat augusztus 5-én, szombaton egy emléknapot szerveztek a csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. éves évfordulója alkalmából. Emléktáblát avattak, de Hrivnák Tünde divattervező rendhagyó divatbemutatóján is részt vehettek az érdeklődők.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna – Augusztus 14., hétfő, 7:50
Ismétlés augusztus 14-én, hétfőn 15:15-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta

Videó ajánló

Olvasson tovább