Napközben az ingatlanadó változásairól

Az augusztus 10-i adás tartalmából.
 

Tartásdíj
A gyermeket, gyermekeket akkor is egy életre vállaljuk, ha elmúlik a szerelem. Mégis sajnos nem egyedi probléma, hogy a válás után az édesapa elhanyagolja a tartásdíj fizetését. Mit tehet a nehéz anyagi helyzetben lévő édesanya, vagy akár magára maradt édesapa? Mi szerint határozzák meg, hogy ki mennyit fizet, és az anyagiakon túl milyen kötelezettségei vannak az elvált félnek a gyerekekkel kapcsolatban?

Hallgassa meg!

Cirkusz
Egy parádés szaltó a trapézon ma már nem igazán vonzza a közönséget a cirkuszi sátorba. Látványos show, fényjátékkal, vagy egy jól megtervezett színházi produkciók akrobatikus elemekkel jellemzik a manézst. Merre tart a cirkuszművészet? Ki megy ma artistának? A Sziget programjában is több cirkuszi produkció szerepel a héten.

Ingatlanadó
Változnak a magánszemélyek ingatlan-értékesítésből származó jövedelmének felhasználásával kapcsolatos adószabályok, eszerint a magánszemélyek ingatlanértékesítésből (ingatlan és vagyoni értékű jog átruházásából) származó jövedelmét a bevételből kiindulva, a költségek és a tulajdonban tartás időszakát figyelembe véve kell meghatározni.
Mit is jelent ez pontosan? Mi a változás? Ugyanúgy kell-e adóznia annak, aki 20 éve él a lakásban és úgy adja el, mint annak, aki üzleti céllal egy-két éve vett ingatlant?

Hallgassa meg!

Lecsó
Ha augusztus, akkor lecsó. Az egyszerű hagyományos étel elkészítéséhez mindenkinek megvan a maga receptje. Min múlik a siker? Hányféle lecsót készíthetünk? Honnan ered az étel, és mitől lesz magyaros? El lehet-e tenni télire?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 10., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább