×

Egyéb

Napközben a "Ne hagyj az autóban!" kampányról

Az augusztus 9-i adás tartalmából.
 

Ne hagyj az autóban
Tűzforró bezárt autók, felhúzott ablakok. A NÉBIH és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre. A bevásárlóközpontok, áruházak bejáratainál kihelyezett figyelemfelkeltő matricák remélhetőleg időben emlékeztetik az autóval érkezőket, hogy ne hagyják gyermekeiket és házi kedvenceiket a tűző napon percek alatt felforrósodó autóban. 5 áruházlánc mellé várják a vendéglátóhelyek csatlakozását is.

Hallgassa meg!

Fürdés szabad vizekben és úszás tudás
A rendőrség a Duna egész magyarországi területére, de még a Tiszára is megtiltotta a fürdőzést . Rendkívül sok baleset történt az utóbbi időben nem csak itt, de a magyarországi tavakban is. Van e összefüggés az úszástudás és a balesetek következményei között. Mikor nevezhető jó úszónak valaki, hány százaléka úszó a magyar lakosságnak akkor, amikor már az óvodákban is kötelező a tanfolyam.

Hallgassa meg!

Vízi sportok és biztosítás
Egyre több helyen épülnek zárt pályás vízisí és wakeboard pályák az országban, ahol nem csak a profik, de azok is kipróbálhatják ezeket az eszközöket, akik addig még nem álltak deszkára. Ezek is balesetveszélyes sportok, de kötnek e biztosítást a jelentkezők, a szolgáltató a biztosításhoz köti e a sportolási lehetőséget, milyen kötelezettségei vannak a szolgáltatónak? Milyen felkészülést igényelnek ezek a sportok, hogyan és kitől tanulhatunk hatékonyan

Hallgassa meg!

Illó olajok
Az utazások, nyaralások alkalmával számos kisebb egészségügyi problémával szembesülhetünk, melyek leküzdésében nagy segítségünkre lehetnek a tiszta illóolajok, amelyek szelíden, mellékhatások nélkül, a szervezetünket támogatva lendítenek át a nehézségeken, akár a vakációnk alatt is. A terápiás tisztaságú olajok olyan kifejezetten utazással járó, vagy nyaralás alkalmával előforduló kisebb „betegségeken”, vagy inkább kellemetlenségeken segíthetnek, mint a szédülés, a leégés, az émelygés, az utazási betegség, vagy a szúnyogcsípések.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 9., szerda, 9.00

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább