Napközben a karitatív munkáról

Az augusztus 8-i adás tartalmából.
 

Első témánk a karitatív munkával foglalkozik. Néhány jótékony szervezet már most készül az év második felének nehezebb időszakaira egyesek élelmiszer és egyéb adományok  gyűjtésével mások iskolatáska csere akcióval. A Magyar Élelmiszer Bank Egyesület összegezte eddigi éves eredményeit és most próbál a pazarlásból származó, egészséges ételek megmentéséért és felhasználásáért tenni, főként a nagyobb hipermarketekkel társulva.

Hallgassa meg!

Az építőipar nyáron teljesít igazán, ennek csak az időszakos munkaerőhiány szabhat gátat. Hiába igyekeznek a vállalkozók egymásra licitálva segéd és szakmunkásokat toborozni, egyre nagyobb nehézségekbe ütköznek. Mi jelenthet megoldást a mai gondokra és hosszabb távon, erre keressük a válaszokat fél 10-től.

Hallgassa meg!

A 10 órai krónika után arról az új adóeljárási törvény javaslatról beszélgetünk, amely még több segítséget nyújtana a kezdő vállalkozások számára. Felveti a mentorálás lehetőségét, az adóhatóság szakmai támogatásának igénybevételét, és azt is, hogy felére csökkenhet az adóbírság mértéke.

Hallgassa meg!

Utolsó blokkunkban tanyákkal foglalkozunk. Augusztus 31-ig lehet jelentkezni az Év Tanyája Díj pályázatra, ahol jó eséllyel vehetnek részt az idei tanyafejlesztési program keretében megújult és funkciókkal megtöltött vidéki életterek.

Hallgassa meg!

Hallgassanak minket ma is!

Napközben – Kossuth – augusztus 8., kedd, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább