×

Egyéb

Napközben a dohányzás elleni küzdelem legújabb felvonásáról

Az augusztus 7-i adás tartalmából.
 

Egyforma, egyen cigis dobozok sokkoló képekkel – augusztustól 20-án kezdődik a dohányzás elleni küzdelem legújabb felvonása. Több felmérés is igazolja, hogy valamennyire vissza lehet szorítani a cigarettázást, ha ronda, márkajelzés nélküli dobozokban árulják a füstölnivalót. Az viszont rejtély, hogy miért nem írhatják rá a  a cigik nikotintartalmát. Egészségvédő és addiktológus beszélget majd.

Hallgassa meg!

Az augusztus nem csak a szabadságok időszaka, ilyenkor keresnek kollégiumi helyet a diákok. Kollégiumi körkép következik az egyetemi városokból: hol, mennyiért és ki jut hozzá? Azt is megkérdezzük fél 10 és 10 között, hogy megszabadultunk-e már a 70-es években épült széláteresztő panelektől.

Hallgassa meg!

Az Olimpiai Ötpróba eseménysorozat, ami eredetileg 1978-ban jött létre, a hagyományokhoz visszanyúlva, idén áprilisában újra elindult. Ernyőszervezetként fogja össze hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit, hirdeti a testmozgást és az aktív életformát a tokiói olimpiai játékok kezdetéig. 10 óra után kiderül, hogy miért érdemes részt venni az ötpróbán.

Hallgassa meg!

Következő témánk, fél 11  után egy sajnos, örökzöld: az elvált szülők, többnyire az apák kiszolgáltatottsága. A gondozásért felelő szülő, aki legtöbbször az anya, viszonylag sokszor érzi úgy, hogy a gyerek az övé, a házastárs nem csak tőle, a saját gyermekétől is elvált, kezdjen új életet, hagyja őket békén. Tehetünk-e bármit is az elidegenítés ellen? Egy civil szervezet, az Apák az igazságért egyesület saját küzdelmeiről számol be fél 11 és 11 között.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 7., hétfő, 9.00

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább