Napközben a Hepatitis világnapról

A július 31-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Hepatitis világnap. Milliós nagyságrendben jelentkeznek a megbetegedések világszerte, sokan azonban nem is tudják, hogy a vírus hordozói és másokat is megfertőzhetnek. A szakmán kívül elvétve tudnak különbséget tenni az A, B és C típusú májgyulladás között, pedig jelentős eltérések vannak mind az infekció, mind lefolyás, mind pedig a kezelhetőség, vagy gyógyulás között.

Rossz étkezési szokásokat támogató gyerekreklámok. Az ártalmatlannak tűnő, kedves plüss figurák, rajzfilmhősök már néhány éves korban is képesek későbbi negatív márkahűség megalapozására, hiszen a kisgyerek egy-egy kedvelt alakhoz társítja az azzal reklámozott cikkeket, köztük az élelmiszereket. Eközben 10% alatt van az ily módon promotált és egészséges táplálékok aránya.

Iskolakezdési támogatások. Idén is már augusztusban folyósítják a szeptemberi családi pótlékot és a munkáltatók is adhatnak támogatásokat a gyermeket nevelő családoknak, hogy csökkentsék az iskola indulásakor jelentkező plusz anyagi terheket.

Diákönkéntesek az idegenforgalomban. Az ország számos pontján dolgoznak idegen nyelvet beszélő diákok a külföldiek jobb eligazodását segítendő, a kötelező 50 órás közösségi szolgálat keretében. A rendőrségen pl. a bűnmegelőzést, tájékozódást támogatják, a Balaton környékén, Miskolcon és Tatabányán.

Napközben – Kossuth – július 31., hétfő, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább