×

Egyéb

Napközben: Nyáron köztudottan több vérre van szükség

Az augusztus 1-i adás tartalmából
 

Mi van akkor, ha egy magyar állampolgárnak a házastársa külföldi, uniós állampolgár, de elválnak? Milyen jogszabályokat kell ilyenkor figyelembe venni? Mi lesz a gyerekekkel, ki dönt az elhelyezésükről, kivel költözhetnek és hová – és mi van akkor, ha vita támad a szülők között? Igyekszünk kibogozni a helyzeteket és jogszabályokat.

Hallgassa meg!

Vendég: bíró, ügyvéd, párkapcsolati mediátor

Sportos, gyors, ugyanakkor takarékos üzemeltetésű jármű a robogó. Létezik kis és nagyméretű, két és négyütemű, automata és mechanikus váltóval felszerelt. Mindenki saját igényei szerint választ. De választ-e mellé biztosítást is? Egyáltalán: micsoda a robogó a kötelező felelősségbiztosítás szempontjából? Bicikli? Gépjármű? Kiderítjük, mi a helyzet a robogókkal.

Hallgassa meg!

Vendég: technikai guru, biztosítási szakértő, közlekedésbiztonsági szakértő

Nyáron köztudottan több vérre van szükség, mert több a baleset, és kevesebb a véradó. Hányan vannak, akik rendszeresen segítenek másokon? Mennyi embert lehet megszólítani egy-egy kampánnyal? Mit jelent az irnyított véradás? Mi a különbség vér és vérkészítmény között? Mennyire számítanak a vércsoportok?Most mi a helyzet Magyarországon? Van e vérhiány?

Hallgassa meg!

Vendég: OVSZ, Vöröskereszt

Lassan megtanuljuk: kék a papír, sárga a fém és a műanyag szelektív kuka. Aztán keresgéljük, hová dobhatjuk az üveget, és még inkább a veszélyes vagy elektronikai hulladékot. Ma már országosan létezik a lámpahulladékok visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszere. Vannak gyűjtőpontok, vannak partnerek, már csak a szándék kell, hogy minél több hulladék érkezzen vissza a lámpa- és fénycsőgyárakba. Megvilágítjuk a részleteket.

Hallgassa meg!

Vendég: Nonprofit begyűjtő, Világítástechnikai Társaság

Napközben – Kossuth – augusztus 1., kedd 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább