×

Egyéb

Napközben: Nyár van, beindult az eskövőszezon

A július 25-i adás tartalmából
 

Nyár van, esküvőszezon, a templomok, házasságkötőtermek és lagzihelyszínek hónapokkal korábban lefoglalva, hogy majd a nagy napon minden zavartalan, szép és emlékezetes legyen. De vajon melyek azok a banánhéjak, amelyeken legkönnyebb elcsúszni, mi az, amit a legtöbbször kihagyunk a számításból, és hogyan érdemes felkészülni, hogy a nagy nap valóban nagy nap lehessen?

Hallgassa meg!

Készpénz vagy bankkártya? – hangzik a kérdés majd’ minden alkalommal, amikor fizetésre kerül a sor. Persze a dolognak ezzel még nincs vége, hiszen a kártya lehet érintős vagy chipes, esetleg mágnescsíkos; egy biztos: használatával egyenesen a számlánkról kerül át az összeg a kasszába. Bankkártyánkkal már az interneten is tudunk vásárolni, színházjegyet vagy épp hűtőszekrényt, ehhez pedig meg kell adnunk bizonyos adatokat. Vajon miközben világszerte a készpénzforgalom visszaszorítására törekszenek, mennyire biztonságos a kártyahasználat, és mit tehetünk mi a saját biztonságunkért?

Hallgassa meg!

Azt mondják, a napszemüveg öltöztet. De azért mást is várunk tőle. Melyik az, amelyik valóban védi a szemünket, és melyik, amelyik csak csinos? Vajon jót teszünk a szemünkkel, vagy épp ártunk neki, ha napszemüveget hordunk? Mennyi az egészséges viselési idő, és kell-e a szemünket szoktatni a fényhez?

Hallgassa meg!

Sör. Üveges vagy dobozos? Csapolt vagy kézműves? Ízesített vagy alkoholmentes? Vagy talán ez is, az is… Nyáron nyilván több fogy belőle, de vajon milyen kínálatból választhatunk, és mit takar valójában a kézműves sör elnevezés? Rendet teszünk sörfronton, hiszen messze még a nyár vége.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – július 25., kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább