×

Egyéb

Napközben az élettársi kapcsolatokról

A július 26-i adás tartalmából
 

Bár Magyarországon is egyre népszerűbbek az élettársi kapcsolatok, csak kevesen tudják, hogy ezekre más jogszabályok vonatkoznak, mint a házasságokra. Sokan csak túl későn, a szakításkor, szétköltözéskor vagy párjuk halála után szembesülnek a jogaikkal vagy a kiábrándító valósággal. Az élettársak ugyanis nem számítanak közeli hozzátartozónak, nem viselhetik egymás nevét, nem fogadhatnak együtt örökbe gyermeket, nem lesz osztatlan közös vagyonuk, és egy szempillantás alatt bukhatják az örökségüket, mivel a törvény szerint nem örökölhetnek egymás után. Mi a megoldás?

Hallgassa meg!

Miskolcon alakult meg az ország első nyugdíjas szövetkezete. A kormány ismét munkát adna azoknak a nyugdíjasoknak, akik még aktívnak érzik magukat, és dolgoznának. Milyen segítséget jelent a szövetkezet, hol lehet regisztrálni? Van-e korhatár? Merre fejlődhet tovább a nyugdíjas szövetkezet?

Hallgassa meg!

Már javában tart az idei parlagfűszezon, amely nemcsak az allergiások életét nehezíti meg, hanem plusz kötelezettséget jelent az ingatlantulajdonosok számára is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal júliustól szabhat ki bírságot a parlagfűvel fertőzött területek miatt. Hogyan történnek a vizsgálatok, és miért veszélyes a parlagfű?

Hallgassa meg!

Pet-palackokból épített tutajokkal utaztak le a Tiszán a pet-kupa résztvevői, köztük környezet- és természetvédelmi szakemberek, és mindeközben a vízben, vízparton található szemetet gyűjtötték. Kormányzati, vízügyi szinten mennyit költenek szemétszedésre, a természetes vizek megtisztítására? Mi van az Ukrajnából időről időre leúszó szeméttel.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – július 26., szerda 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább