Napközben Szigligetről, a Balaton várából jelentkezünk

A július 21-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Pénteken a Napközben műsora Szigligetről, a Balaton várából jelentkezik, amit egyébként a török csapatok soha nem foglaltak el. A várőrség harcosainak bemutatója után élő adásban másszuk meg a várat, közben kiderül, hogy közel 400 év után kik tarthattak újra esküvőt a különleges hangulatú várkápolnában, de mesélünk majd a villámcsapásról is, amely annak idején felrobbantotta a lőpor raktárt.

Bemutatjuk a Csobánc várának helyreállításáért küzdő hagyományőrzőket, és megtudjuk, hogy mekkora megbecsülésnek örvendtek a magyar sólymok a korábbi évszázadokban.

Aztán földön, vízen és levegőben a magyar tenger körül: elsőként 2 keréken teszteljük a Balatoni Bringakörutat, majd utazunk a 90 éves Tünde nosztalgiahajón, és sárkányrepülőről is gyönyörködünk a lélegzetelállító balatoni panorámában.

Ellátogatunk Matula bácsi kunyhójához a Kis-Balatonon, száguldó riporterünk pedig bejelentkezik Kapolcsról, a Művészetek Völgye helyszínéről.

Meglátogatjuk az egyik legjobbnak minősített balatoni strand fürdőzőit, megkóstoljuk a Balaton Borát és fagylaltját, végezetül megpróbáljuk bejárni a siófoki fordított házat is.

Balatoni nyár egy napig a Kossuth Rádióban is!

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Napközben – Kossuth – július 21., péntek, 9.00

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább