×

Egyéb

Napközben: Házikedvencek nyáron

A július 19-i adás tartalmából

Közvetítés és mediáció
Rendőrségi szabálysértési vagy akár büntető ügyekben is segíthet a mediáció. Megnézzük, mire jutnak a felek, ha senki nem vállalja a felelősséget pl. egy koccanásos balesetért vagy képes-e elfogadni a jóvátételt az, akit megloptak; De az utazási ügyek is gyakran kötnek ki békéltető megoldásoknál. Ha rosszabb a szálloda, messzebb van a strand vagy nincs félpanzió pedig befizették – az ilyen és hasonló utazási viták jellemzően békéltető testület elé kerülnek. Milyenek a tapasztalatok? Általában hajlandóak-e a felek a megegyezésre és utána betartják-e azt? Erről 9 és fél 10 között beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

Öngyógyítás a neten 
Egy felmérés szerint az emberek jelentős többsége a tüneteiről a világhálón tájékozódik, és nem vagy csak utána keresi fel a rendelőt. Ami persze önmagában nem baj, hiszen jó, ha tájékozottak vagyunk a betegségeinkkel kapcsolatban, a gondot a netes tartalmak megbízhatósága okozza. Honnan tudhatjuk, hogy amit olvasunk, az színtiszta hazugság, amiben PR céllal nem létező orvosokra hivatkoznak, vagy valóban, nagy tudású szakember áll a háttérben? Egészségügyi tartalmak a neten pro és kontra – ez lesz tehát a témánk fél 10 és 10 között, utána pedig ünnepelünk:

Hallgassa meg!

Leánybúcsú-legénybúcsú
Egy szokás, ami megmaradt? Ünnepelték-e nagyanyáink is a leánybúcsújukat és hány napos dorbézolást tartottak nagyapáink? Mennyire üzletiesedett el a házasság előtti búcsúk szervezése és mit csinálnak itt a britek?

Hallgassa meg!

Végül pedig házikedvencek nyáron: állatkozmetikai tanácsadást tartunk, fél 11-től 11-ig. Reményeim szerint kiderül majd, hogy szabad vagy nem a puli szőrét rövidre nyírni a hőségben és hogyan védekezhetünk a nyári élősködők ellen. Kutyakozmetikus és állatorvos várja majd a kérdéseiket.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – július 19., szerda, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább