×

Egyéb

Napközben: Mikor, milyen felszerelés kötelező a bicikliken?

A július 14-i adás tartalmából
 

Pénteken tartják a 17. FINA Világbajnokság nyitóünnepségét a pesti rakparton, ezzel kezdetét veszi a két hétig tartó úszó vb Budapesten és Balatonfüreden. A megnövekedett fővárosi turistaforgalomra a vizes világbajnokság idejére a fővárosnak fel kellett készülnie. Többi között egy régóta várt intézkedéssel elindult egy buszjárat, amellyel átszállás nélkül lehet eljutni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Milyen programokkal várja a rendezvény a látogatókat, és milyen közlekedési változásokkal kell számolniuk a fővárosiaknak?

Hallgassa meg!

Visszabontanák a panelek felső szintjeit egy terv szerint, amivel élhetőbbé tennék a lakótelepeket, persze csak ha a lakók közül mindenki beleegyezik. Németország volt keleti blokkjában például rendkívül sikeres a blokkházak rehabilitációja. Egy friss vizsgálatából pedig kiderül, hogy nőtt a budapesti lakótelepek négyzetméter ára, és az is látszik, hogy melyik paneles városrészek várják a fővárosban a legkedvezőbb feltételekkel a családokat. Mennyire életszerű a panelek visszabontása, hogyan lehet élhetővé tenni ezeket, és minek köszönhető, hogy egyre drágábbak ezek a lakások is?

Hallgassa meg!

Nyáron könnyen pattanunk biciklire, de sokan nem tudják, hogy ha nincs felszerelve a bringa a kötelező KRESZ tartozékokkal, büntetnek érte. Ezeket kötelező lenne ismerni, mielőtt nyeregbe szállunk, ám mégis sokan bizonytalanok az előírásokat illetően. Komoly különbség van például a kerékpárforgalomtól elzártan, sporteszközként való használata és a közlekedés között. Mikor, milyen felszerelés kötelező a bicikliken, és milyen helyzetben kell betartani ezeket?

Hallgassa meg!

Bozsik gazda rovata.

Napközben – Kossuth – július 4., péntek, 9.00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább