×

Egyéb

Napközben a pénzügyi ismeretekről - iskolásoknak

A július 12-i adás tartalmából
 

Elvált szülők – gyerekek nyaralása

Hallgassa meg!

Mennyi időre viheti el a különélő szülő a gyereket, gyerekeket? Van egyáltalán erre valamiféle szabályozás, vagy a szülők megállapodásán múlik minden?
Egy csecsemőt és egy kiskamaszt is ugyanannyi időre vihet el a különélő szülő? Az óvodai, iskolai időszakban, ha – tegyük fel – minden második hétvégét a különélő szülővel tölti a gyerek, akkor a nyári szünetben is biztosítani kell a kéthetenkénti kapcsolattartást? Amikor a különélő szülővel hosszabb ideig vannak a gyerekek, akkor is kell tartásdíjat fizetni? Hogyan vihető külföldre a kiskorú gyermek? Számtalan kérdés- praktikus tanácsok.
Vendégek:
Dr. Várai-Jeges Adrienn, biró
Dr. Gaál Edina, ügyvéd
Riport: Gárdonyi Eszter

Nyári fülproblémák

Hallgassa meg!

A nyári meleget ellensúlyozandó huzat, vagy a klima okozta hideg levegő vagy épp a hallójáratba jutó víz miatt nyáron sokan fordulnak fülproblémákkal orvoshoz. És bár egyre többen tudják, hogy a fültisztító pálcika nem megfelelő használta ez kifejezetten veszélyes is lehet, mégis naponta keresik fel a fül-orr gégészeket azzal, hogy a vattapálcikával befelé, a dobhártya irányába tolt fülzsír miatt elzáródott a hallójáratuk. Hogyan tisztíthatjuk helyesen fülünket? Hogyan óvjuk az erős széltől,, víztől? A füldugó bár nem trendi mégis nagyon hasznos nyári kiegészítő lehet?
Vendégek:
Dr. Fent Zoltán, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának egyetemi adjunktusa
Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke
Riport: Bicskei Bea

Pénzügyi ismeretek iskolásoknak

Hallgassa meg!

Mi az alapkamat?Hitel? Törlesztő részlet? Vagy épp az e-bankolás? Pénzügyi tudatosságról, ismeretekről szóló on-line vetélkedősorozatot szervez a K&H Bank immár 7.éve. Az idei verseny néhány napja zárult. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2017-ben immár 6817 fő részvételével zajlott. Az elmúlt hét év alatt ez összesen több mint 30.000 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. Mit kell megtanulnia egy általános iskolás diáknak pénzügyeinkről? Az elmúlt években fejlődött e gyerekek pénzügyi kultúrája, nőtt e az ismeretanyag?
Vendég:
-Szántó Mihályné, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola pedagógusa
Riport: Domokos István

Mire jó a reklámújság?

Hallgassa meg!

Hordoz-e még valódi reklámértéket a postaládánkba kg-számra bedobott reklámújság? Az on-line vásárlások és akciók korában mely korosztály szólítható még meg papíralapon? Csökkent-e az elmúlt években a reklámújságok, szórólapok mennyisége? Búcsút inthetünk-e majd valaha a papíralapú dömping reklámhordozóknak? Vagy a szelektív hulladékgyűjtéssel úgyis újrahasznosul jelentős mennyiségben?
Vendégek:
Babocsai Ádám, reklámpszichológus
Sárosi Eszter, Greenius, hulladékgazdálkodási tanácsadó
Fodor Attila – CBA – kommunikációs ig- szervezés alatt
Riport: Bicskei Bea

Napközben – Kossuth – július 12., szerda, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Czifra Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább