×

Egyéb

Napközben: A megvizsgált fogkrémek elbuktak a méréseken

A július 11-i adás tartalmából
 

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint a lakáspiacon 13-ról 8 százalékra csökkent az áremelkedés mértéke éves szinten. Budapesten 17 százalékkal emelkedtek az átlagos négyzetméterárak, de január óta csak 7 és fél százalékos volt az emelkedés, ami szintén az árnövekedés lassulására utal. A lakáspiacnak a hitelezés felpörgése adhat újabb lendületet. Milyen hiteleket találunk most lakhatási terveink megoldásához?

Hallgassa meg!

Tudta Ön, hogy a hekk Dél-Amerikában él, és fagyasztás, valamint hosszas szállítást követően érkezik meg Magyarországra? Ellenben az őshonos hazai halak ellenőrzött körülmények között nőnek meg, és frissen kerülhetnek a konyhákba. Növekedhet-e az édesvízihal-fogyasztás, mit hozhat az áfa-csökkentés, miért jó hazai halat enni, és hogyan érdemes? Számos jó tanács a szálkák elkerülésére, a változatosság megteremtésére.

Hallgassa meg!

Az új jövedéki törvény végleg felszámolja a mozgóboltnak álcázott, PB-gázpalackokkal házaló feketekereskedelmet. A legális forgalmazóktól továbbra is rendelhetnek gázpalackot a fogyasztók, a házhoz szállított palackokat a szakemberek igény esetén fel is szerelik. A változás célja a fogyasztók biztonságának növelése, illetve a feketekereskedelem visszaszorítása. Megnézzük az „elfekvő” palackok veszélyeit is.

Hallgassa meg!

A megvizsgált fogkrémek elbuktak a méréseken, nem azt tartalmazzák, amit a csomagoláson ígértek. De mi az, ami feltétlenül szükséges a száj higiéniájához? Igaz-e, hogy a flourid káros, mi a helyzet a fogselyemmel, hányszor mossunk fogat nyaraláskor?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – július 11., kedd, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább