Vasárnapi újság: Miért próbálkoznak egyes uniós politikusok az együttműködők megosztásával?

A július 9-i adás tartalmából
 

A hazafiság iskolája. A szocializmus éveiben egyetlen obeliszk emlékeztetett a pákozdi győztes csatára, ma katonai emlékpark mutatja be nem csupán a Jelasics serege felett aratott diadalt, de a magyar honvédség napjainkig tartó történetét is. A Katonai Emlékhely önként vállalt feladata az is, hogy bemutassa a diákoknak a katonai hivatást, abban a reményben, hogy közülük sokan választják majd küldetésükül a haza védelmét. Az emlékhelyet Görög István nyugállományú ezredes segítségével mutatjuk be.

Hallgassa meg!

Szíria élni akar. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója, Speidl Bianka nemrégiben érkezett vissza a harcok dúlta területről, tapasztalatait osztja meg a Vasárnapi újság hallgatóival.

Hallgassa meg!

Határon átnyúló kapcsolatok. Negyedik alkalommal találkoztak Pécsett a hazai és határon túli magyar református iskolák vezetői, pedagógusai. Miért hasznosak az ilyen összejövetelek? Hogyan segíti az anyaország a külhoni keresztyén tanintézményeket?

Hallgassa meg!

Savanyú a szőlő? Az osztrák kancellár véleménye szerint megosztottak a V4-ek, a magyar Külgazdasági és Külügyminiszter ennek ellenkezőjét állítja. Miért próbálkoznak egyes uniós politikusok az együttműködők megosztásával? Szíjjártó Péter szerint lehetetlen, hogy négy független ország, vagy éppen 27 uniós tagállam mindig mindenben egyetértsen, ez azonban nem jelent megosztottságot. A miniszter arról is beszél, lehet-e a V4-ből V5, vagy akár V6.

Hallgassa meg!

Ügyeskedő uniós vezetők. Ha az európai polgárok többsége ellenzi is, az EU vezetése tovább szorgalmazza a migránsok beözönlését. A most alapított Menekültügyi Ügynökség valójában a betelepítés gyorsítását és a tagállamok közötti elosztásukat hivatott szervezni. Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára mond véleményt próbálkozásaikról.

Hallgassa meg!

Hamis állítások és a valóság. A külföldi és hazai bal-liberális körök és a George Soros pénzén működő ngo-k tevékenysége ellentétes a magyar érdekekkel, a gazdasági realitások Magyarország gyakorlatát igazolják. Helyzetelemzés Boros Imre közgazdász és Kiszelly Zoltán politológus segítségével.

Hallgassa meg!

Háborús uszító vagy hazafi? Dabas városa ünnepélyes keretek között emlékezett meg a 100 esztendővel ezelőtt elhunyt Gyóni Géza költő életművére.

Hallgassa meg!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vasárnapi újság – Kossuth – július 9., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető:Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább