×

Egyéb

Napközben: Hogyan lehet kezelni a generációs különbségeket a munkahelyeken?

A július 10-i adás tartalmából
 

Hamarosan munkába állnak a frissen végzett pályakezdők, de hogyan lehet kezelni a generációs különbségeket a munkahelyeken? Egy most megjelent kutatás azt vizsgálja, milyen generációs problémákkal kell szembenézniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Hogyan lehet a jelentősen eltérő generációs munkavállalói szokásokat és elvárásokat úgy kezelni, hogy mindenki jól járjon?

Hallgassa meg!

Egy forintos telkek és más kedvezmények – avagy hogyan lehet megtartani vagy éppen visszacsábítani a kis településekre a fiatalokat? Egyre több kis település próbálkozik azzal, hogy olcsó közművesített telkeket kínáljon olyanoknak, akik hajlandók beköltözni a településre. Az ország egyes térségeiben, főleg Zalában és Somogyban egyre nő azoknak a falvaknak a száma, amelyekben jelentősen fogy a lakosság, miközben főleg a nagyvárosok közelében sokan költöznek ki a környező kis községekbe. Milyen jövője van a magyar falvaknak?

Hallgassa meg!

Elárvult mackó, elhagyott bicikli, buszon felejtett táska benne az iratokkal. Nem tarthatjuk meg a talált tárgyakat – olvasható a Police.hu-n nemrég megjelent közleményben. De hová lehet leadni a gazdátlan pénztárcákat, csomagokat vagy éppen olyan iratokat, amelyekben nincs elérhetőség? Mi lesz a talált, de végleg gazdátlanul maradt tárgyak sorsa és milyen veszélyeket rejt, ha elhagyjuk iratainkat?

Hallgassa meg!

Közösségi megoldásokat keresett a klímaváltozás problémájára az Éghajlatvédelmi Szövetség, amely 2017-ben negyedszer hirdette meg KlímaSztár programját. A legjobb pályázó települések a napokban vehették át a Klímasztár díjakat. Milyen helyi és gyakorlati megoldások segíthetik a településeken környezet- és éghajlatvédelmet?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – július 10., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán.
Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább