Srpski ekran: Fotószafari A Tara szépséges szerb hegyvidékén

A július 4-i adás tartalmából
 

A június 22-ről 23-ra virradó éjszakán ismeretlen tettesek a budakalászi szerb temetőben tönkretettek és megszentségtelenítettek mintegy húsz szerb sírt. A sajnálatos eseményről készült beszámolóval kezdjük mai műsorunkat.

Az ismeretlen tettesek vandalizmusát, akik a június 22-ről 23-ra virradó éjszakán megszentségtelenítettek, súlyosan megrongáltak, illetve tönkretettek mintegy húsz síremléket a budakalászi szerb temetőben, élesen elítélte a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, a magyarországi szerb közösség és annak társadalmi-politikai képviselői.

A Tara szépséges szerb hegyvidékén június közepén Szabó Béla magyar fotós fotószafarit szervezett. A projekt megvalósításában idén első alkalommal részt vett a budapesti Szerb Kulturális Központ.

Hét éve, hogy a természetfotó mestere, Szabó Béla első alkalommal a Tara hegységbe érkezett, amely az első pillanattól kezdve elvarázsolta természetei szépségeivel, és mély benyomást tett rá. Szerelem volt ez első látásra. Törekvésének és a Tara Nemzeti Park vezetőségének köszönhetően kivételes együttműködést sikerült megvalósítani, amely keretében Szabó Béla rendszeresen szervez fotószafarit Szerbiának ezen a vidékén, melyen minden évben mintegy tíz fotós vesz részt Magyarország különböző vidékeiről.

Tartsanak velünk július 4-én, kedden 7:20-tól a Dunán!
Ismétlés július 4-én, kedden 14:45-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Fotó: Szabó Bogdán

Videó ajánló

Olvasson tovább