Rondó: Nemzetiségi vigadalom

A július 6-i adás tartalmából.
 

NEMZETISÉGI VIGADALOM
Mi történik, ha különböző nemzetek fiai és lányai egy asztalhoz ülnek, és megpróbálják közös nevezőre hozni személyiségüket, szenvedélyüket, kultúrájukat? Vajon értik, és megértik egymást?! Tudnak egy nyelvet beszélni?! A Nemzetiségi Színházi Társulat zenés, táncos előadásából megtudhatjuk.

NEMZETISÉGI HÍREK
– Bolgár ivókút Soroksáron
– Fekete Madonna megkoronázása a Bazilikában
– Slawik Antall szoboravatás

A POLONIA és SZENT LÁSZLÓ NAPJA
Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a magyarországi lengyelség napját, a Polónia napot. Az idei év különlegességét a Szent László év adta. A lovagkirály 1996 óta a magyarországi lengyelek védőszentje.

15 ÉVES A FELSŐZSOLCAI BOLGÁR ÖNKORMÁNYZAT
15 éves a Felsőzsolcai Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat. A város 2008-ban kötött testvérvárosi megállapodást a bulgáriai Draganovoval, ugyanis a településről származnak a Felsőzsolcán élő bolgár családok rokonai. A jubileumi évforduló alkalmából kiállítással és nagyszabású ünnepséggel készültek, amelyen fellép Básits Branka és zenekara, valamint a Balkán táncegyüttes.

A TRIO FETA ORCHESTAR BUDAPESTEN
Május végén Budapesten, a Várkert Bazár színpadán lépett fel a TRIO FETA ORCHESTAR. A spanyolországi görög zenekar a tradicionális görög népzene és a rebetiko hagyományához nyúl vissza. Adásunkat a koncerten készült felvételekkel zárjuk.

Legközelebb két hét múlva, július 20-án várjuk Önöket. Tartsanak velünk akkor is, viszontlátásra!

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – július 6., csütörtök, 7:20
Ismétlés július 6-án, csütörtökön 15 órától a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább