Napközben: Hogyan tároljuk az ételeket a nagy melegben?

A június 28-i adás tartalmából
 

„Frontálisan ütközött két autó…, szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi… „ Az elmúlt hetekben feltűnően sok volt a közlekedési baleset, amelyeknek egy része személyi sérüléssel vagy éppen halállal végződött. Az időjárási frontok és a napi stressz is hozzájárul ahhoz, hogy lankad a figyelem és megtörténik a baj. Hogyan lehet mindezt megelőzni? Mi a teendő, ha balesetet szenvedtünk vagy okoztunk? Mikor és mit fizet a biztosító?

Hallgassa meg!

Két nap vagy egy hét? A Magyar Turisztikai Ügynökség friss kutatásából kiderült, a magyarok átlagosan egy helyen mindössze 2,4 napot töltenek, miközben hosszabb időt is eltöltenének egy – egy településen, amennyiben lenne jobb minőségű, de elérhető áru szolgáltatás, és a kevésbé ismert, de érdekes látnivalók ,„rejtett” kincsek is ismertebbek lennének. Hogyan lehet meghosszabbítani a családok belföldi nyaralását és milyen kincseket, látnivalókat érdemes még felfedezni itthon?

Hallgassa meg!

2018 elején a kormány felterjeszti a Duna Limes vonalat az UNESCO világörökségi listájára. Minderről egy napokban tartott konferencián volt szó. Az előkészítő munka évekkel ezelőtt elkezdődött, hol tart most ez a folyamat és mit hozhat gazdaságilag a Limes mentén élők számára? Erről beszélünk 10 óra után.

Hallgassa meg!

A kánikulában nagyobb a veszélye, hogy a rosszul tárolt élelmiszerek előbb megromlanak, szalmonella vagy éppen más nyári fertőzést, ételmérgezést okozva. Hogyan tároljuk, hűtsük az ételeket a nagy melegben? Meddig jók és ehetők a főzött ételek és felbontás után a termékek? Egyáltalán milyen tünetei vannak szalmonellafertőzésnek vagy az ételmérgezésnek?

Hallgassa meg!

Fotó: http://www.mohakonyha.hu

Napközben – Kossuth – június 28., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább