Napközben: Június 30-ig egyeztethetik adataikat a szolgáltatóval a feltöltőkártyás előfizetők

A június 15-i adás tartalmából
 

Egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést Magyarországon. Az elmúlt két évben duplájára nőtt a Házassági és élettársi vagyonjogi szerződések nyilvántartásába bejegyzett szerződések száma a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) adatai szerint.

Hallgassa meg!

A július 1-jén hatályba lépő, mindenkire vonatkozó új szabályozás részeként minden feltöltős SIM-kártya tulajdonosának egyeztetni kell személyes adatait a szolgáltatónál, legkésőbb június 30-áig. Aki nem lép, annak július 1-jén megszűnik a telefonszáma, és a visszaállítására már nem lesz mód. Beszélünk még arról is, hogy mától megszűnik a roaming felára, de jó tudni, hogy a csomagkedvezmények egy része továbbra is csak itthon működik.

Hallgassa meg!

Érdemes-e élet és/vagy nyugdíj-biztosítást kötni? Egy, a jegybank által fejlesztett program révén a fogyasztók egyszerűen, átlátható felületen választhatják ki az igényeiknek megfelelő biztosítást.

Hallgassa meg!

Az alacsony hústartalmú készítményekben vagy meg kell változtatni az összetevők arányát, vagy át kell nevezni a terméket – augusztustól életbe lép az élelmiszerkönyv módosítása.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – június 15., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább