Vasárnapi újság - Mire képes az eurócsoport?

A június 4-i adás tartalmából.
 

Mire képes az Euro-csoport? A Politico hírportál szerzője szerint bármire, beleértve bankok és politikusok tönkretételét is. Az eurót használó országok minisztereinek elit klubjáról az Európai Bíróság azt állítja, hogy csak egy vitafórum, a gyakorlat ellenben mást mutat. Összeesküvés-elméletről vagy valódi összeesküvésről van szó? Boros Imre közgazdász úgy véli, jelenleg nem szabad az euro bevezetéséről gondolkodnunk.

Hallgassa meg!

Nemzeti összetartozás. A trianoni diktátumról szó sem eshetett a kommunista diktatúra iskoláiban, ezért nem csoda, hogy nemzettudatunk valójában nem alakulhatott ki – állítja Koltay Gábor filmrendező. A Velünk élő Trianon című filmsorozat alkotója úgy gondolja, az ország szétdarabolása utáni 15 év sikerei reményt adhatnak a mai Magyarország számára is.

Hallgassa meg!

Ne féljetek! Jézus Krisztus útmutatása és a szülőföld szeretete tartja hazájukban az üldözött iraki keresztényeket. A magyar kormány támogatása az újjáépítéshez, újra kezdéshez ad reményt. Hölvényi György európai parlamenti képviselő vallja, nem a szegénységet kell Európába hozni, hanem a segítséget elvinni a sokat szenvedett közösségekhez.

Hallgassa meg!

Az ismeretlen Vasvári Pál. A márciusi ifjak egyikéről ideológiai megfontolásból hallgatott a kommunista történelemoktatás. A szabadcsapatot szervező és az erdélyi magyar falvakat Avram Janku hordáitól védelmező szabadsághőst a románok háborús bűnösként tartották számon, ezért nálunk is hallgattak róla. Nem sokat változott a helyzet a rendszerváltás után sem, a Demszky Gábor vezette főváros sem rokonszenvezett a forradalmárral. Szobrot máig sem kapott, de a 18. kerület a Vasvári-napon évek óta megemlékezik tetteiről és hősi haláláról.

Hallgassa meg!

Nem az a kérdés, hogy Botka találkozott-e Sorossal, hanem mennyi pénzt, milyen támogatást kapott cserébe azért, hogy elárulja a magyar biztonságpolitikát és lebontsa a déli határon a kerítést – mondja Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője. Figyelembe veszik-e a bevándorlás pártiak, hogy Magyarországon a baloldali választópolgárok többsége is támogatja a biztonsági határzárat, sőt Európában már százmilióan ellenzik százmiliók Európába telepítését? A FIDESZ frakcióvezetője 7 óra után lesz a Vasárnapi Újság vendége.

Hallgassa meg!

A nemzeti ipar felvirágoztatója. Csepel és a Weiss Manfréd alapította gépgyár története több mint 120 éve összefonódik. Vonatot és bögrét, töltény és varrótűt is gyártottak, mikor mire volt szükség. Az I. világháború alatt Európa 2. legnagyobb üzeme volt, amely a második Világégés idején a család életben maradásának záloga lett. Az élet ára címmel forgatott dokumentumfilmet Weiss Manfréd életéről, a család áldozatvállalásáról és meneküléséről Katona Zsuzsa.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – június 4., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább