Roma magazin: Az emberek és a szeretet szolgálatában

A június 5-i adás tartalmából.
 

Rózsa Gusztáv autórestaurátor mester olyannyira elismert a szakmában, hogy hónapokra előre le van kötve minden kapacitása. Nincs szüksége reklámra, hiszen a megrendelők külföldről is megtalálják. A sikerhez vezető út azonban nem volt könnyű. Gusztáv csakis kitartásának és munkaszeretetének köszönheti, hogy ma már nemzetközi szinten is elismerik a tudását.

Seres Antal gyerekeket tanít gitározni és énekelni, emellett röplabdaedzéseket tart a szentesi gimnáziumban. Volt már országosan ismert együttes tagja is, néhány éve pedig rákos gyerekeknek segít zeneterápiás foglalkozásaival. A P’amende következő adásában a szentesi zenészt mutatjuk be. Most ebből láthatnak egy rövid előzetest.

Az emberek és a szeretet szolgálata – ez a legfontosabb Balázs József számára, aki 6 éve szolgál plébánosként Borsodbótán. A szegény roma családban nevelkedett fiatalember korábban nem gondolta, hogy a papi hivatás lesz az, amelyben megtalálja önmagát. Aztán eljött az idő, amikor elhívást érzett a lelkipásztori szolgálatra.

Roma magazin – Duna – június 5., hétfő, 7:25
Ismétlés június 5-én, hétfőn 15 órától a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább