Napközben az aludobozok újrahasznosításáról

A május 25-i adás tartalmából
 

A lakáspiac fellendülésével együtt egyre keresettebbek a nyaralók, hétvégi házak is – derült ki egy friss elemzésből. Különösen vonzó térség a Balaton környéke, ahol vannak olyan ingatlanok, amelyeknek ára a budapesti szintet is eléri. Ugyanakkor nem lehet akármilyen telket vagy nyaralót eladni. Mely települések, térségek a legvonzóbbak? Mire kell figyelni egy nyaraló vásárlásánál és mit jelenthet egy kis település számára, ha lakóinak egy része üdülőként használja a korábban állandó ott tartózkodásra épült házakat?

Hallgassa meg!

A Tisza, a Körösök, a Mosoni-Duna vagy a Rába egyre népszerűbb a túrázók számára. Idén először pedig júniustól vízi vándortábor program is indul kormányzati támogatással. De milyen szabályai vannak a vízi túrázásnak, mennyire ismerik a túrázók a veszélyeket? És mennyire készültek fel a szállásadók és az idegenforgalmi szakemberek a szezonra?

Hallgassa meg!

Egy doboz hideg üdítő vagy sör jól esik a melegben. De mi lesz a dobozzal? A magyarok az elfogyasztott sörök 60%-át aludobozban vásárolják meg, ugyanakkor a dobozok mindössze 30-50%-át gyűjtik vissza szelektíven. Mit lehet tenni azért, hogy ez az arány növekedjenek, mi lesz a szemétbe kidobott aludobozokkal és hogyan lehet hasznosítani a szelektíven összegyűjtött sörös és üdítős aludobozokat?

Hallgassa meg!

Műsorunk utolsó félórájában pedig arról beszélünk, hogy május 31-ig idén először Élelmiszerhulladékok megelőzésért díjra pályázhatnak cégek. Az élelmiszerpazarlás súlyos problémává vált napjainkban. Visszaszorításáért nemcsak a lakosság, de a termelők, feldolgozók is sokat tehetnek. Éppen ezért a NÉBIH szeretné összegyűjteni és a bemutatni azokat az élelmiszerhulladékok megelőzését szolgáló jó gyakorlatokat, amelyeket a hazai élelmiszerlánc szereplői jelenleg is alkalmaznak. Idén kísérleti jelleggel Élelmiszerhulladékok megelőzésért díjra pályázhatnak az OMÉK kiállítói.

Hallgassa meg!


Kérdezzünk, beszélgessünk együtt, várjuk önöket csütörtökön Napközben.

Napközben – Kossuth – május 25. csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább