Napközben a kullancsveszélyről és Lyme-kórról

A május 23-i adás tartalmából
 

Kullancsveszély és Lyme-kór
Egy szemmel alig látható rovar, amely életre szóló bajt okozhat. Javában tart a kullancsszezon, és vele együtt fenyeget bennünket az agyhártyagyulladás és a Lyme-kór. Megelőzésről, gyógyításról, tünetekről és a betegek támogatásáról beszélgetünk Napközben.

Vendégek:
Czikoráné Szabó Éva elnök, Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány
Dr. Lakos András, alakos@kullancs.hu
Földvári Gábor, Parazitológiai és Állattani Tanszék, egyetemi docens

Hallgassa meg!

 
Turizmus és oktatás
Az utóbbi években az anyagi juttatások és egyéb ösztönzők mellett egyre fontosabbá váltak a munkavállalói elvárások között a képzések, tréningek. Ez a tendencia összefüggésben lehet az Y-generáció térnyerésével, illetve az őket követő Z-generáció munkaerő-piacon történő megjelenésével, amelynek tagjai számára a szakmai kihívások, illetve fejlődési lehetőségek fontos szerepet játszanak egy munkahelyről való döntésben; ezeknek a generációknak a legfiatalabb képviselői is hamarosan kikerülnek a középiskolai, egyetemi-főiskolai képzőhelyekről.

Tervezett vendég:
Temesvári Zsolt, a Danubius Hotels Group képzési és szervezetfejlesztési igazgatója

Hallgassa meg!

 

Születés hete áprilistól októberig
Április végétől az ország különböző városaiban egyre-másra szervezik a Születés Hete Fesztivál helyi eseményeit. Felvilágosító előadások és tanácsadás, kerekasztal beszélgetések és táplálkozási kuriózumok, védőnők, szoptatási és hordozási szakemberek várják az érdeklődőket, sok zenével és kulturális programmal megspékelve. Ez már a tizenharmadik alkalom, hogy sor kerül a országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatra.

Tervezett vendég:
Sevcsik-Magyar Anna, a Babagenetika Egyesület vezetője, a főszervező

Hallgassa meg!

 tosítás
A világ egyik legnívósabb extrémsport versenye, a FISE World Series (FWS) Budapesten szervezi meg világkupa sorozatának egyik döntőjét május 10-én. A versenyre a világ legjobbjai érkeznek hazánkba, az eseménysorozat világszerte milliókat mozgat meg. Az extrém sportok kapcsán beszélünk biztonságról, biztosításról, vállalt és előre látható veszélyekről.

Napközben – Kossuth – május 23. kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább