Egyéb

Szürke tőkehal leves

Hozzávalók:
– 1 l hideg víz
– 500 g tőkehal filé
– 0,5 dl olívaolaj
– 1 sárgarépa
– 1 fehérrépa
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 petrezselyem
– 1 babérlevél
– 10 szem tarka bors
– citromlé, ízlés szerint só
– só ízlés szerint

Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, ugyanúgy a fokhagymát is megpucoljuk, zúzzuk, és apróra vágjuk a petrezselymet. Enyhe sós vízbe tesszük főzni a tőkehal filét körülbelül 15-20 percig, a másik lábasban, az olívaolajon enyhén megpirítjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát és fehérrépát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsszemeket és babérlevet.

A főzött hal filét leszűrjük, apróra megtépjük, és hozzáadjuk a pirított zöldségekhez. Óvatosan megkeverjük, és leöntjük a leszűrt levessel. A végére hozzáadjuk ízlés szerint a sót, a citromlevet és tálalás előtt az apróra vágott petrezselymet.

Videó ajánló

Olvasson tovább