Egyéb

Garnélarákok "buzara" módra

Hozzávalók:
– 1 kg garnélarák
– 4 gerezd fokhagyma
– 0.5 dl olívaolaj
– paradicsompüré
– 2 dl fehér bor
– kevés konyak
– só, bors, ízlés szerint
– 1 csomag petrezselyem
– pár kanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
Mélyebb serpenyőbe öntjük bele az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselymet. Rövid idő alatt megpirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott és szárított garnélarákokat. Óvatosan megkeverjük és együtt pirítjuk egy kis ideig, megfröcsköljük őket egy kis konyakkal, hagyjuk hogy megmelegedjen a konyak és flambírozzuk, úgy hogy teljesen kipárologjon a konyak. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, a bort, ízlés szerint sót, borsot, és fedő alatt 10 percig főzzük. Levesszük a fedőt és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, lassan megkeverjük. Szűrőkanállal kivesszük a garnélarákokat, és meleg tányérra tesszük a maradék szószt, majd pár percig hagyjuk besűrűsödni és ráöntjük a rákokra. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Videó ajánló

Olvasson tovább