Napközben: Veszélyes és veszélyeztetett fajok tartása - mit tarthatunk otthon és mit nem?

A május 16-i adás tartalmából
 

Légkondik – Milyen klímát érdemes beszerelni, mi az előnye és mi hátránya a mobil és a beépített változatnak? Még mindig nem eléggé közismert, hogy már a vásárláshoz is be kell írni, hogy ki szereli majd föl a berendezést, és regisztrációköteles is. De hogy lehet szerelőt találni? Jó szerelőből kevesebb van, mint amennyire szükség lenne, és ha valaki tényleg csak egyszerű, mezei vásárló,leginkább azokhoz fordul, akit egy-egy áruház javasol. Szóba kerül majd a légkondik karbantartása is, a klímatisztítás évente kétszer esedékes, de sokan nem végeztetik el. Továbbá az is kiderül, hogy miért érdemes klímával fűteni.

Veszélyes és veszélyeztetett fajok tartása – Kígyók, békák, papagájok, majmok és nagymacskák – mit tarthatunk otthon és mit nem? Milyen magyar és nemzetközi törvények, egyezmények vonatkoznak a védett, veszélyeztetett vagy veszélyes állatok tartására?

Jóvá tenném, megbántam – egy győri börtönprogram apropójából beszélgetünk arról, hogy a nem túl nagy bűncselekményt elkövetett elítéltek mások számára végeznek valamilyen munkát, jóvátételként. Ilyen programokat a börtönmisszió is támogat és tart. Vajon hoznak-e ezek valakinek hasznot és mennyit?

Hallgassa meg!

Felnőtt testvérek – áldás vagy átok? Támogató közös alap, segítség, vagy egy életen át tartó rivalizálás? Miért és hogyan alakul felnőtt korban a testvérek kapcsolata, milyen jellegzetességek vannak? Mostoha- és féltestvérekről is szó esik majd.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – május 16. kedd, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább