×

Domovina: „Társkereső iroda” – a Vertigo Szlovák Színház premierjén jártunk

A Domovina május 15-i adása a magyarországi szlovák pedagógusokkal és az oktatási intézmények fenntartójával készített riportot, illetve egy szlovák nyelvű színházi előadás premierjén is forgatott.

Magyarországi Szlovák Pedagógusok Napja Budapesten

Pedagógusaink már másodszor jöttek össze a budapesti szlovák iskola épületében. Az idei találkozó azonban már egy új, hivatalos ünnep jegyében zajlott. Az Országos Szlovák Önkormányzat közgyűlése az ifj. Tessedik Sámuel születésnapját, április 20-át a Magyarországi Szlovák Pedagógusok Napjává nyilvánította.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Násztor Róbert

„Társkereső iroda” – a Vertigo Szlovák Színház premierjén jártunk

Május elejétől a Vertigo Szlovák Színház repertoárjában is van új előadás. A közeljövőben Budapesten nézhetik meg az érdeklődők, de amint már megszokhatták, a Vertigo professzionális társulata vidéki vendégszereplésekre is készül. Mi a komédia május 3-i bemutatóján jártunk. A „Társkereső iroda” Adriana Krúpová keserédes komédiája.
A szinte krimibe illően fordulatos előadás fő témája a nő-férfi kapcsolat, a nők társkeresésének problémái, az életközépi krízis és a biznisz, amit egy házaspár kovácsol az említett problémákból.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt, Szögi Lackó
vágó: Násztor Róbert

Információk

– A „Társkereső iroda” című előadást legközelebb május 17-én 18 órai kezdettel Jásdon, a kultúrházban mutatja be a Vertigo társulata.

– A szlovák színház ezt követő rendezvénye pedig május 20-án lesz Szarvason. A Vertigo a helyi Cervinus Teátrum színháztermében rendezi meg a „Gyerekek a gyerekeknek” országos színjátszó találkozót. A magyarországi csoportokon kívül ezúttal a vajdasági Bácspetrőcről is várnak színjátszókat. Az előadásokat 10.00 órától nézhetik meg az érdeklődők, a belépés ingyenes.

– Végezetül még egy információ házunk tájáról. A közszolgálati televízió és rádió idén is megszervezi a Nemzetiségi Kultúrák Napját. Május 21-én, vasárnap kollégáink több csatornán is a nemzetiségi témákkal foglalkoznak. A Duna és Duna World csatornán élő bejelentkezések is lesznek. Szlovák témákról egyrészt a budapesti stúdióból és Pomázról, de főként Békéscsabáról láthatnak bejelentkezéseket.

Domovina – Duna TV – május 15., hétfő, 7:50
Ismétlés május 15-én, hétfőn 15:35-től a Duna World-ön!

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább