A fazék szellemei ezúttal Borbás Marcsit kebelezték be

A május 6-i adás tartalmából
 
Hallgassa meg!

A főzelék magyar találmány. Akár a szaloncukor, a Túró Rudi. Más nemzetek ismernek hasonló fogásokat, ám azok sűrítés nélkül készült zöldségételek. A jó sűrű, rágni való magyar főzelékekhez semmi közük. A főzelék szónak nincs is megfelelője más nyelvben: az angol vegetable-dish, a német Gemüse, a francia legume az alapanyagokra utal, nem a készítésmódra. Egy spenót poféznivel sehol a világon nem kapható. Paradicsomos káposzta sem. A kapros tökfőzelék meg hungarikum. Vinkó József, a műsor vezetője is megérezte a zsenge spenót illatát. El is hívta Borbás Marcsi, műsorvezetőt, Varju Viktor és Főzelékes Feri, séfeket, hogy beszélgessenek vele a magyarok kedvenc egytálételéről.

Szellem a fazékból – Kossuth – május 6., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább