ALPOK-DUNA-ADRIA : Egy palota Velencében

A május 4-i adás tartalmából.
 

Velence egyik legérdekesebb, bár kétségkívül kevésbé ismert látványossága a spanyol eredetű Labia-család egykori palotája, amely képzőművészeti szempontból is jelentős. A patinás épület azonban arra is jó példa, hogy miként élhet egymás mellett szervesen a hagyomány, a múlt kultúrája és művészete, illetve korunk modern technikája. A Labia-palota ugyanis évtizedek óta az olasz közszolgálati rádió és televízió, a RAI Veneto tartományi központja is.

A Szegedi SZEFO Zrt. ezer alkalmazottjából hatszázharminc megváltozott munkaképességű. A nagy múltú magyar textilipari gyártó és egy elismert fiatal divattervező, Tomcsányi Dóri együttműködéséből született meg az a kötött kollekció, amelyet nemrégiben a milánói és tokiói divatvásáron is bemutattak. A tervező és a gyártó, egy fiatal divattervezőket segítő program keretében talált egymásra, s azóta már többen csatlakoztak a programhoz.

Régen sok gazda használta ki a téli pihenőidőt a szeszfőzésre. A földeken nem volt mit tenni, így volt idejük a cefrével foglalkozni. A fládungeni skanzen is téli álmot alszik, ilyenkor szünetel a látogatás. Egyvalaki mégis úton van…

A Perpetuum Jazzile vokálegyüttes nem csupán a legnagyobb szlovén pop- és jazzformáció, de a vokális jazzharmónia és a kivételes ritmusok vonzó elegyét kínálja közönségének, megérintve őket felszabadultságával és hihetetlen színpadi energiájával.

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Alpok-Duna-Adria  Duna TV  május 4. csütörtök 7:45
Ismétlés: Duna World – május 4. csütörtök 15,25

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább