Napközben a környezettudatosságról és a Fenntarthatósági Témahétről

Az április 26-i adás tartalmából
 

– Elsőként arról beszélgetünk, hogy már több nagy vidéki városban sikeresen működik a kórházak összevonása után létrejött intézmény. Ilyen például a Békéscsaba-gyulai és a Makó-hódmezővásárhelyi kórház. Legutóbb Miskolcon jelentette be a szaktárca képviselője a megyei és városi intézmény integrációját. A cél az eü-i ellátás korszerűsítése, a párhuzamosságok megszüntetése, összességében a jobb betegellátás.

Hallgassa meg!

– Második témánk a környezettudatosság. Hétvégén zajlottak le a Föld Napja alkalmából meghirdetett rendezvények, ezekben a napokban pedig a Fenntarthatósági Témahét programjaiban vehetnek részt a gyerekek. A környezeti nevelés már tantervi szinten is része az oktatásnak, az óvodától a középiskoláig,  és nem csak a környezetismeret, vagy biológia órán, de más tantárgyak keretein belül, a mindennapokban is, nagyon sok pedagógusoknak szívügye ez a kérdés.

Hallgassa meg!

– A 10 órai Krónika után interaktív térképekkel kiegészített, népszerű kutatásokról beszélgetünk, amelyek, többek között, feltárják a közút hálózat fejlődését, a települések elérhetőségét és a benzinkutakkal való ellátottság kérdéseit az elmúlt 25 év változásai tükrében. Mire jó, ki használhatja, milyen információkat tartalmaz?

Hallgassa meg!

– Végül komplex megelőzési és gyógyító programokról lesz szó, ma elsősorban a művészetterápia adta lehetőségek felhasználásával. Hogyan változtatható át a drog, az alkohol és a cigaretta iránti sóvárgás teremtő erővé, alkotó energiákká és hogyan tartható fenn ez az állapot, milyen korosztályokat érint, mennyire sikeres a megelőzés és leszoktatás, milyen családi-társadalmi háttér áll az érintett fiatalok mögött?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 26. szerda – 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább