Vasárnapi újság: A Csodakancáról Herendi Gábor rendezővel

Az április 23-i adás tartalmából.
 

Bolsevizmus – a világmegváltó lehetetlenség. Miért hamvába holt törekvés megvalósítani a nagyszerű eszmét? Mikor szabadulunk meg a kommunista  korszak szellemi maradványaitól? Konferencia Szegeden, a bolsevizmus történetéről.

Hallgassa meg!

Mi is a népirtás? Nem a fogalom pontos meghatározása, hanem a brutális leszámolások elszenvedőinek sorsa, tragédiája, a szülőföldjükről elüldözöttek kálváriája az, amit pontosan ismernünk kellene. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi előadás-sorozata a népirtásokkal kapcsolatos kutatásokról.

Hallgassa meg!

A vas és acél országát soha nem építettük fel, viszont sikeresen leépítettük az acélipart. Lóránt Károly közgazdász kötetbe foglalta a diósgyőri kohászat végnapjait.

Hallgassa meg!

Ki a Soros? A legegyszerűbb, ha úgy teszünk, mintha segíteni szeretnénk, jobbára azokon, akiket mi tettünk tönkre. George Soros, a milliárdos tőzsde spekuláns politikai céljairól és tervei megvalósításának gátlástalan eszközeiről született Schmidt Mária történész tanulmánya.

Hallgassa meg!

Provokáció és más semmi. Boros Bánk Levente politológus elemzése a belvárosi hepeningekről, a CEU és a civil törvény ügyében érdektelen vidéki polgárok magatartásáról, az ellenzéki zavarkeltőkről és a kiscsoportos megmozdulásokról.

Hallgassa meg!

24. Könyvünnep. A vasárnap záruló könyvkiállítás és vásár nem csak a még olvasni szeretők, de a nehéz helyzetben lévő kiadók számára is alkalmat kínált a magyar könyvkiadás helyzetének értékelésére. Legyőzik-e az elektronikus eszközök a hagyományos Guttenberg-galaxist? Hogyan lehetséges, hogy a miközben az eladott könyvek száma nő, mégis nagy könyvkiadók mennek csődbe? A válaszokat Kocsis András Sándortól, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elénökétől várjuk.

Hallgassa meg!

A verhetetlen. A magyar csodaló, Kincsem a mozivásznon is biztos befutó. Nézettségi rekordokat dönt a soha nem veszítő táltos paripa történetéről született játékfilm.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – április 23., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: Duba Szilvia

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább