Napközben a KRESZ Faktor és a Biztonságos Óvoda program céljairól

Az április 25-i adás tartalmából
 

Ha felépül végül a házunk. Ha felépül. Mert építési kedv van, talán pénz is lenne rá, csak a szakemberek, a munkások, azok vannak egyre kevesebben. Mit tehet, aki már nekilátott, és nem akarja félbeszakítani az építkezést? Mit tegyen, aki most gondolkodik rajta? Építők és építtetők, szakértők és laikusok: vajon felépül végül a házunk?

Tervezett megszólalók:
– Gerencsér Zoltán vállalkozó
– Bordás Péter, építész, tervezőiroda vezetője
– Koji László ÉVOSZ-alelnök

Hallgassa meg!

Aztán jól körülnézni, mindkét irányban! – szól az intelem. Vajon mikor kell elkezdeni a közlekedésre nevelést? Más helyzetben vannak-e a városi gyerekek, mint a vidéken élők? A Biztonságos Óvoda és a KRESZ Faktor program célja, hogy tudatosabb közlekedők legyenek a gyerekeink – akár már óvodás kortól.

Tervezett megszólalók:
– Patócs Béláné, intézményvezető, Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnökségi tagja
– ORFK-tól valaki, még várom a választ
– Mészáros Ferenc közlekedésbiztonsági szakember, Magyar Autóklub

Hallgassa meg!

Kérek egy autót tíz napra. Honnan vihetem, mikor hozzam, mire figyeljek? Ki ver át kit, kiben bízhatok, és milyen buktatói lehetnek az autóbérlésnek itthon és külföldön? Amúgy pedig: vajon meddig tart a hagyományos bérautók korszaka, mikor szorítják ki őket a közösségi használatú, automatizált robotsofőrök? Talán hamarabb, mint gondolnánk.

Tervezett megszólalók:
– Fogyasztóvédelemtől valaki, még várom a választ
– Csiszár Csaba, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék docense

Hallgassa meg!

Malacperselytől az adóbevallásig. Hogy lehet, hogy annak a középiskolás generációnak is kevés fogalma van a pénzügyi valóságról, amelyik egyébként nyári munkán pénzt keres már. A kiszolgáltatottságot is csökkenti az a program, amely őket látja el a legfontosabb pénzügyi és adózási ismeretekkel. Az eredményekről beszélünk Napközben.

Tervezett megszólalók:
– egy intézmény vezetője, ahol a program megvalósult, még várom a választ
– Siklós Márta, Adótanácsadók Egyesülete

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 25. kedd – 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább