Vasárnapi újság: Komócsin elvtárs ruhásszekrénye

A március 19-i adás tartalmából
 

Hány sebességes a kétsebességes Európa? A politikai korrektség nyelvezete mindaddig nem szűnik meg, amíg állami szinten nem lesz elfogadott a tényfeltárás. Boros Imre és Bogár László szerint a gyakorlatban is létezik a kettősség, ezt bizonyítja például az élelmiszer botrány és a határvédelem miatt hazánkat érő támadások is.

Hallgassa meg!

Komócsin elvtárs ruhásszekrénye. A szélsőbalos kommunistát a Kádár-rezsim azért tartotta meg Pol-pot megye, azaz Csongrád élén, mert feltétel nélkül teljesítette a párt utasításait. A gyűlölt és rettegett diktátor dolgozószobájának rejtelmeit is megismerhetik a látogatók az Emlékpont kiállításán.

Hallgassa meg!

Bem apó és Petőfi. A Civil Összefogás Fórum és a Gazeta Polska klubok közös ünnepéről távol maradtak a sípos legények. A két nép misztikus testvériségét nem bontja meg, hogy néhány kérdésben nem azonosak az álláspontok. Hangképes beszámoló a Bem téren tartott március 15-i ünnepségről.

Ulánusok és huszárok. A magyar-lengyel barátság háborúban is barátság maradt. Hogyan segítették honfitársaink a lengyel hadsereget 1920-ban a bolsevik hadak ellen? Miként menekítették a német ostromgyűrűből 1944-ben Varsóból a lengyel hazafiakat a huszár hadosztály? Kiállítás a nyíregyházai Jósa András múzeumban az ulánusokról.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – március 19, vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább