Szonda: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának új, interaktív tárlata

A március 19-i adás tartalmából
 
Hallgassa meg!

Kisbabák, akik túl sokat sírnak, keveset esznek, vagy alig alszanak – ma már képzett szakemberek segítik a szülőket a gondok, melyeket bizonyos kritériumok szerint regulációs zavaroknak hívnak, megoldásában. Hámori Eszter pszichológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fejlődés és Klinikai Gyermeklélektan Tanszékének vezetője beszél, aki kollégáival a Pázmányon elindította a baba-mama konzultációs képzést.

Bár a brit parlament csak a héten fogadta el azt a törvényt, amely a kormánynak felhatalmazást ad az Európai Unióból való kilépés hivatalos elindítására, a Brexit a brit tudományban máris érezteti a hatását.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának új, interaktív tárlata különleges szempontból ad bepillantást a magyar történelem eseményeibe. Segíti, hogy egy kicsit átéljük a múltat, jobban megismerjünk jelentős történelmi személyiségeket és művészeket. Nyomot hagytak: Évszázadok – Személyiségek – Aláírások című tárlat kurátora, a Magyar Nemzeti Levéltár főosztályvezetője Németh László Sándor beszél.

Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)

Szonda – Kossuth – március 19, vasárnap, 14:06

Szerkesztő-műsorvezető: Gimes Júlia

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább