Rondó: Kodály-koncert Katowice-ben

A március 16-i adásban.
 

KODÁLY-KONCERT KATOWICE-ben
Az 50 éve elhunyt zeneszerzőről elnevezett Kodály-módszert több országban is alkalmazzák a zeneoktatásban. Műveit nem csak hazai, de nemzetközi koncerttermekben is hallhatjuk. Ezúttal Katowicébe invitáljuk nézőinket, a Lengyel Nemzeti Rádió szimfonikus zenekara előadására.

CYPRIEN KATSIRAS A ZENEAKADÉMIÁN
Cyprien Katsaris azon görög művészek egyike, akik rendszeres vendégei hazánknak. A magyar zenéhez és zeneszerzőkhöz különleges kapcsolat fűzi. Többek között erről is mesélt februárban, amikor a Liszt Ferenc Zeneakadémián meglepetéskoncerttel és mesterkurzussal várta a budapesti közönséget.

BULGÁRIA NAPJA
A március Bulgária számára nem csak a tavasz, de a függetlenség eljövetelét is jelenti. San Stefanóban 1878. március 3-án írták alá az orosz-török békeegyezményt, melynek értelmében Bulgária felszabadult az ötszáz évig tartó török elnyomás alól.
A hazai bolgár közösség ünnepségén jártunk.

VISZLÁT, MAGYARORSZÁG! – Gaya
Gaya Arutyunyan örmény származású énekesnővel az elmúlt 10 évben a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballett koncertjein, és fesztiválokon találkozhattunk.
Február 21-én figuratív grafikáiból és festményeiből nyílt kiállítása az A38-as hajón, amellyel egyben Budapesttől is elbúcsúzott. Az elkövetkező 5 évben a moszkvai művészetkedvelők csodálhatják izgalmas személyiségét.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – Március 16., csütörtök, 7:25
Ismétlés március 16-án, csütörtökön 15:05-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább