×

Egyéb

Térkép: Mindennapi kenyerük

Jótékonysági akcióról a Térképben március 11-én
 

A közmédia külhoni tematikájú műsora, a Térkép egy szatmárnémeti karitatív kezdeményezést mutat be. A szervezők – a riport nyomán – a nemes cél további támogatását várják. 

A nagyböjti időszak az elcsendesülés, és az emberek felé fordulás időszaka. Számos jótékonysági akció – így egy szamárnémeti kezdeményezés is – ezen időszakban indul. Nem kell hozzá nagy befektetés, egy falra szerelt láda, egy kis empátia, és máris rászoruló családok lakhatnak jól. A városban egy helyi alapítvány vezetője – a ruhagyűjtések mintájára – elindította az úgynevezett kenyeres láda akciót.

Az ötletadó Maurer Róberttel két évvel ezelőtt ismerkedhettek meg a Térkép nézői. Családi alapítványa a térségben élő hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozik. Rendszeresen visznek játékokat, tanfelszereléseket például olyan nehéz körülmények között működő vidéki óvodákba, ahol nem jut pénz a fejlesztésre. Maurer szakápolói végzettséggel rendelkezik, ennek nyomán mentőautójával, s orvosi felszereléssel a nehézsorsú betegek helyzetén is javítani kívánnak. Az újabb szociális ötlete az éhezőket gyámolítja.

Többek között az a cél vezérelt, hogy még több rászorulóhoz jusson el a napi kenyér – osztja meg indítékát a szervező. – Minden nap kiürül a ládikónk, mi pedig rendszeresen feltöltjük friss kenyérrel. Örülünk, hogy nagyon pozitív a város lakóinak a visszajelzése, és sokan segítenek.”

A Maurer Alapítvány azt szeretné, hogy minél többen felfigyeljenek a kezdeményezésre, és egyre több helyre kerülne ki a kenyeres láda. Egy bizonyos, lesz hely bennük a vekniknek, s a ládafiában a kiscipóknak…

Műsorvezető: Kozári Réka
Szerkesztők: Egyedi Bernadette, Egyedi Zsolt
Felelős szerkesztő: Merkl László

Térkép – Duna – március 11., szombat, 11:30
Ismétlés: másnap (Duna World 10.30)

A Térkép korábbi adásai >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább